Де росте наш чай

Чай genuintea - чесний і справжній у всьому, в тому числі і щодо регіону походження. Для справжнього чаю, як і для вишуканого вина, дуже важливий терруар - особлива місцевість, де росте матеріал для напою, і яка впливає на його кінцевий смак. Ми також вирощуємо свій чай в різних регіонах Тайваню і Китаю (тільки для чаю Пуер) - щоб зробити якомога більш вишуканий чай, гідний Вас.


Наша асоціація не приховує місце зростання нашого чаю! Навпаки, ми пишаємося плантаціями на яких вирощений чай, гідний самого вишуканого столу!

Озеро Сан Мун Лейк.
Повіт Наньтоу - єдина область на Тайвані, яка не має кордонів з морем. В даному регіоні лише кілька Слабоурбанізірованние зон - місто Кулі, наприклад, має населення близько 87,000 чоловік. Поверхня регіону варіюється від акуратно стеляться пагорбів до крутих гірських піків, а середня річна температура знаходиться в межах 15-25 градусів за Цельсієм. Даний клімат ідеальний для вирощування чаю. Поряд з містечком Юйчи знаходиться озеро Сан Мун Лейк - знаменитий курорт для молодят. Тут же росте знаменитий Рубіновий чай, отриманий в результаті селекції чайного куща протягом майже 50-ти років. Кліматичні умови, створені озером (748 м. Над рівнем моря) створюють унікальну область для вирощування і виробництва чаю високої якості. Темні чаї з району Сан Мун Лейк ніколи не сплутати з аналогами з Індії та Цейлону.


Повіт Наньтоу, місцевість Женьай.
Місцевість Женьай, яка знаходиться в повіті Наньтоу - одна з найбільш малонаселених на Тайвані. Ця місцевість і досі залишилася недосяжною для важкої промисловості. Середня висота в регіоні - 1200 м над рівнем моря, але знаходяться тут і високі гірські піки. Через висот температури протягом року залишаються досить низькими для цього регіону, крім того гірський ландшафт акумулює вологу з багатьох джерел і водоспадів, в результаті чого ці краї часто занурюються в туман, що є прекрасним середовищем для вирощування чаю. У такому кліматі чайний лист росте повільно і неможливо зібрати багато врожаїв протягом сезону, але зате молоді чайні пагони отримують велику кількість вологи і збирають в собі найбільшу кількість корисних мікроелементів. Вирощування чаю також ускладнюється перепадами висот, тому саме високогірні чаї вважаються вершиною мистецтва чайних майстрів.


Гора Алішань (Наньтоу).
Гора Алішань відома своїми легендарними високогірними улунами. Навколо цієї гори знаходиться багато районів, в яких виробляють чай. Також гора Алішань є одним з найпопулярніших місць серед туристів, які відвідують Тайвань - багата і красива природа, чисте гірське повітря і пейзажі приваблюють сюди людей цілий рік. Знамениті улун, які вирощують на горі Алішань, виростають на висотах від 1000 до 2300 метром. Високогірна середу створює ідеальні умови для вирощування чаю - найчистіше повітря і земля, яка ніколи не була отруєна хімічними добривами, а також вода гірських джерел, яку використовують для поливу.


Гора Лішань (Грушева гора), Наньтоу.
Грушева гора - частина Нефритової гірської гряди. Тут знаходяться найвищі гори острова Тайвань - Хсіукулан, Гуаншань і Шинкай. З Грушевий гори відкривається прекрасний вид і вона відома своїм чаєм вищого качества.Лішань - місце, де знаходяться найвищі чайні плантації на острові. Улуни тут ростуть на висотах від 1800 до 2650 метрів, де знаходиться ідеальне середовище для цього виду чайного куща (на Тайвані улун виробляють тільки зі спеціального селекційного виду куща camellia sinensis). На цих висотах температури круглий рік залишаються низькими, а вологість - постійною. На найвищих плантаціях навіть випадає сніг, і протягом весняного збору врожаю повітря залишається прохолодним. На великих висотах Грушевий гори урожай збирають всього лише два рази на рік через повільного зростання чайного листа.


Снігова гора (Наньтоу).
Снігова гора - друга за висотою гора на Тайвані і в усій Східній Азії. Пік гори знаходиться на висоті 3886 метрів, в Національному парку Шей-Па, і в ясний день видно зі столиці Тайваню Тайбея. За часів японської присутності на Тайвані, гора носила назву «Друга найвища гора». Чай на цій вершині почали вирощувати ще в XIX столітті і згодом дивовижний улун, який тут ріс, придбав назву самої гори. Висота чайних плантацій - 2200 метрів, і це одна з найвищих чайних плантацій в світі, а якщо враховувати якість і стабільність - то дану гору можна сміливо називати "Олімпом чайних богів". Адже на таких висотах виробництво чаю можливо лише кращими чайними майстрами світу.


Морозний пік (Наньтоу).
Морозний пік (Дун Дін) - це гора в повіті Наньтоу, що знаходиться в самому центрі острова Тайвань. Це батьківщина оригінального улуна, який носить назву гори і є найвідомішим чаєм з острова Тайвань. Близько 1885 житель Тайваню Лінь Фенчі відправився вчитися в Китай. Коли він повернувся додому (жив він на горі Дун Дін), разом з собою він привіз 36 чайних кущів, щоб подарувати тим, хто допоміг йому з навчанням в Китаї. У підсумку саме з цих кущів і почав рости знаменитий улун на морозному піку. Умови гори ідеальні і неповторні для вирощування улунов. Невисока гора (близько 750 метрів) кожен день зігріта сонцем до обіду, а після нього покрита оксамитовим туманом, в результаті чого ми можемо насолоджуватися таким ніжним і ароматним улун неперевершеної якості. Дун Дін улун не раз був визнаний кращим чаєм на Тайвані і надзвичайно високо цінується за межами острова, по праву вважаючись його гордістю.


Новий Тайбеї, місцевість Санса.
Санса розташована в Південно-Східній частині регіону Тайбеї. У ній знаходяться дві основні зони виробництва чаю - на південному заході і північному сході. південно-західна частина в основному робить комерційні чаї середньої якості, в той час, як північно-східна частина виробляє високоякісні чаї ручної збірки і обробки. Відомий улун «Бао Чжун» робиться саме на північному сході Санса, а його оригінальна поздовжня форма скручування була визначена історичними процесами, в результаті яких переселенці з Китаю привезли з собою технологію ручної скрутки листа.


Новий Тайбеї, місцевість Юнхе.
Область Новий Тайбеї знаходиться на північному сході острова Тайвань і є продовженням агломерації Тайбей - міста-столиці Тайваню. Незважаючи на урбанізацію, в Новому Тайбеї знаходиться багато агрокультурних зон. Гори Тайбея створюють свіжий клімат з великою кількістю вологи і рясними дощами. Земля тут багата органічними речовинами і клімат сприяє виробництву чаю високої якості. У цій області чай виробляється з часів династії Цинь, коли тут вперше була висаджена чайна культура з китайської провінції Фуцзянь. В останні роки китайська чайна традиція була поєднана з сучасними технологіями і обладнанням, в результаті чого було отримано багато ароматних чаїв, вироблених лише в цьому регіоні.


Китай. Регіон Юньнань.
Пуери хоч і не ростуть на острові, проте тайванці, прекрасно знаючи корисні властивості цих чаїв, іноді закуповують обрані врожаї з китайського регіону Юньнань - єдиного регіону, в якому виростає справжній Пуер. Далі всі процеси приготування чаю проводяться вже безпосередньо на території Тайваню. У цих випадках місцем приготування чаю вказується саме острів Тайвань із зазначенням того, де саме був зібраний придбаний урожай чаю Пуер.