Тайвань — традиції якості!


1. Бездоганний контроль якості!

    Традиційне чаепроізводство острова Тайвань є чітким налагодженим процесом, дуже важливим для індустрії острова і тому суворо контролюється на рівні місцевого уряду. Правила та звичаї приготування чаю були завезені на острів з материкового Китаю, і збереглися без особливих змін до сьогоднішніх днів.

    У самому ж Китаї за останній час під впливом смаку, деякі традиції приготування чаю змінилися, відійшовши від ортодоксальних методів! Що істотно позначається на якості і смаку чаю!

    Оскільки все чайне виробництво острова офіційно контролюється на урядовому рівні, чаї цього регіону по праву вважаються одними з кращих в світі. Кожен чайний сад або чайна плантація знаходяться під постійним наглядом — адже чаї острова Тайвань є його візитною карткою і користуються високим попитом на світовому ринку чаю — а це означає, що вони повинні бути завжди тільки самого гарної якості!

2. Тайванська класифікація чаю

    Всі існуючі види чаю походять від однієї рослини — камелії. У світі зростає не мало різноманітних камелій, однак для приготування чаю вони не годяться! Camellia sinensis, або Камелія китайська — так називається та камелія, яку використовують для приготування високоякісного тайванського чаю — спочатку ця рослина на острові не росло, але близько 300 років тому кущі потрапили з материкового Китаю на Тайвань. В основному тут вирощують улун — саме цей вид чаю, завдяки унікальному клімату острова, став візитною карткою острова і прославив тайванські чаї, а так само зелені і чорні чаї, серед яких найвідомішим є селекційний Рубіновий чай..

    У чайної індустрії існує кілька прийнятих видів класифікацій, для кожної країни-виробника чаю вони складалися індивідуально, з урахуванням особливостей якості вирощуваного чаю. Ми використовуємо класифікацію, прийняту на Тайвані.

3. Географія острова Тайвань

    Не дивлячись на те, що острів Тайвань є невеликим за територією, він володіє важливою особливістю — великою кількістю високих і туманних гір, а для зростання якісного чаю важко придумати що-небудь краще. Саме там, в горах острова, вирощуються найкращі і високоякісні тайванські чаї. Існує кілька особливо відомих чайних гір: Сюе Шань, Алішань, Дун Дін, Лі Шань. За традицією, назви гір нерідко переносилися в найменування чаю, який на них зростає, тому багато сортів чаю мають «гірські» назви.

    Залежно від висоти розташування чайних плантацій були визначені три групи:

  • рівнинні (0-500 м над рівнем моря);
  • гірські (500-1000 м над рівнем моря);
  • високогірні (от 1000 м над рівнем моря і вище).

    Відповідно і весь зібраний на острові чай ділиться на три категорії: рівнинний, гірський і високогірне. З точки зору чайних плантаторів острова такий розподіл має під собою всі підстави, оскільки так визначається відмінність в якості чаю — чим вище розташовані чайні плантації, тим смачніше і ароматні буває зібраний на них чай. Такі чаї завжди недешеві, що обумовлено важкодоступністю таких місць в принципі і складнощами в вирощуванні і догляді за високогірними плантаціями.

    Для виробництва якісного чаю важливими умовами є сонячна активність, яка не повинна бути надмірною, стан грунту, максимальна свіжість повітря і його вологість — цю функцію беруть на себе густі тайванські тумани, практично не залишають вершини гір острова. На тайваньських плантаціях не застосовуються хімічні добрива, завдяки чому вони отримали популярність як органічні та екологічно чисті. Так само, чаї вирощуються на цих чайних плантаціях, користуються популярністю в усьому світі не тільки через прекрасних ароматичних і смакових якостей, але і тому, що є екологічно чистим продуктом!

4. Традиції якості тайванський чаїв

    Готовий чай має бути не тільки правильно зібраний і приготований (і це дуже важливо!), А й повинен бути правильно збережений! Це означає, що просто залишити готовий чай без нагляду не можна — в такому випадку врожай швидко висохне і чай втратить не тільки смак і аромат, але і свої корисні властивості. Щоб цього не сталося, готовий чай поміщають в холодильники з певною температурою, що і дозволяє зберегти корисні і смакові якості чаю на тривалий срок.Чаі асоціації "Genuintea" також зберігаються за даною технологією, для того, щоб клієнти компанії купували у нас чаї тільки самого кращої якості. Традиційне чаепроізводство острова Тайвань є чітким налагодженим процесом, дуже важливим для індустрії острова і тому суворо контролюється на рівні місцевого уряду!

5. Збір тайванського чаю

    Чайні листочки багаті вітамінами і мікроелементами, корисними для нашого організму. Секрет їх збереження криється в особливих, вікові традиції приготування високоякісного чаю, завдяки яким в сухому чайному листі, який ми заварюємо, зберігаються його корисні властивості.

    Чай очищає наш організм, уповільнює процеси старіння, регулює вагу, знімає роздратування і втому і додає нам бадьорості! І це — тільки частина всіх корисних властивостей, наданих в чудовому напої! Саме для збереження корисних властивостей і приділяється особлива увага до збору врожаю. На острові Тайвань є традиційним, уважне ставлення до збору врожаю і приготування чайного листа. Найкращі врожаї тайваньських улунов володіють прекрасним ароматом і смаком, не тільки не поступаючись за якістю материковим, а й нерідко перевершуючи їх! Велика кількість туманів забезпечує умови для гарного росту чайних кущів, одночасно захищаючи плантації від небажаних палючих сонячних променів, а це ідеальні умови для зростання високоякісного чаю. Уважні і вмілі руки професійних збиральниць чаю безпомилково відбирають тільки найякісніші чайні флеші для майбутнього чаю. Відразу після збору, прямо з плантації зібраний лист відправляють на фабрику, де і відбувається остаточне перетворення свіжого чайного листка в прекрасний високоякісний готовий чай. Свіжозібраний чайний лист потребує грамотної обробці, тому що завдяки цьому він зберігає свої корисні властивості, і чим швидше необхідна обробка відбудеться, тим краще збережуться корисні властивості майбутнього чаю. Вже протягом години після збору врожаю чаю, він повинен бути відправлений на чайну фабрику, де під постійним контролем досвідчених майстрів зі свіжого зеленого листочка створиться прекрасний ароматний чай, який потім відправиться на чайні склади, очікувати покупців!

Хоча набагато частіше буває так, що врожаї викуповуються заздалегідь, ще до моменту збору — так відбувається тому, що тайванські чаї визнані одними з кращих в світі і користуються великим попитом у любителів і знавців чаю в усьому світі. "Genuintea" безпосередньо представляє фермерські господарства острова Тайвань, завдяки чому наші чаї завжди гарантовано свіжі і високоякісні.

Потрібна порада?

Якщо вам складно визначитися з вибором, напишіть нам на пошту

Задати питання

Допомогти знайти

Якщо ви не знайшли те, що шукали, скористайтеся пошуком по магазину