Про нас


    Gtea — це Інтернет магазин, ідея створення якого була у 2011 році. 10 років тому перша «Чайна експедиція» нашої компанії висадилася на Тайвані. Пошук чайних господарств, вивчення чайного мистецтва вирощування, виробництва чаю - з цього починалися перші кроки в розвитку нового проекту. Тисячі кілометрів проїжджених і пройдених доріг, підйоми в гори до 3 000 метрів, сотні годин навчання у чайних майстрів і звичайно мега літри випитого чаю — дозволили нам не тільки розібратися в чайній індустрії, але стати досвідченими фахівцями для просування самого чаю на Ринок України та Європи. На цей час наша компанія співпрацює з багатьма чайними господарствами Тайвані. Але 6 чайних господарств, які визнані в числі кращих на Тайвані, є «Базовими нашими партнерами». Це означає, що ми на пряму, від виробника отримуємо на тільки чай як продукт, а й ДУХ сімейних поколінь, яким понад 100 років і 5 поколінь.

Щоб зрозуміти чому ми вибрали саме Тайванські чаї, давайте звернемося до історії!

    Чай є одним з найбільш популярних і улюблених у світі напоїв. І це не випадково, адже його унікальні корисні властивості були відомі ще з глибокої давнини! У стародавньому Китаї про чай складали прекрасні легенди, давали сортам красиві поетичні назви, а найбільш вдалим нерідко привласнювали статус «імператорських» — тобто збираються виключно для «Тьєн-Цзе» — Сина Неба.

    А адже чай не тільки корисний, але і дуже смачний — і саме ця обставина зробила його згодом одним з найпопулярніших напоїв світу. У багатьох країнах понині існують свої, споконвічні та індивідуальні способи приготування цього чудового напою.

    Всі існуючі види чаю походять від однієї рослини — камелії китайської. У світі зростає чимало різноманітних камелій, однак для приготування чаю вони не годяться ... Camellia sinensis, або Камелія китайська — так називається та камелія, яку використовують для приготування високоякісного тайванського чаю - спочатку ця рослина на острові не росло, але близько 300 років тому кущі потрапили з материкового Китаю на Тайвань.

    В основному тут вирощують улун — саме цей вид чаю, завдяки унікальному клімату острова, став візитною карткою острова і прославив тайванські чаї, а так само зелені та чорні чаї, серед яких найвідомішим є селекційний Рубіновий чай. У чайної індустрії існує кілька прийнятих видів класифікацій, для кожної країни-виробника чаю вони складалися індивідуально, з урахуванням особливостей якості вирощуваного чаю. Наша асоціація використовує класифікацію, прийняту на Тайвані..

Переваги Тайваньських чаїв перед іншими регіонами виробництва чаю!

    Острів Тайвань розташований недалеко від материкового Китаю, проте значно від нього відрізняється, тому, що має вулканічне походження. Морські вітри, сприятливий вологий клімат (субтропічний на півночі острова і тропічний на півдні), часті густі тумани та — що дуже важливо — дуже хороші загальні екологічні умови сприяють вирощуванню високоякісного чаю, не використовуючи у виробництві хімічних добрив, а це значить, що вироблений на острові чай - органічного походження.

    Варто додати, що так як чайне виробництво на острові зародилося відносно недавно — менш як 300 років тому, з завезеними на острів саджанців і насіння материкових чайних кущів, які згодом прекрасно прижилися в нових умовах, грунту на яких росте чай, завдяки відсутності активної багатовікової експлуатації можуть передати чайним кущам максимум корисних речовин, що робить тайванські чаї воістину унікальним продуктом, не тільки смачним, але та екологічно чистим і максимально корисним для здоров'я..

Потрібна порада?

Якщо вам складно визначитися з вибором, напишіть нам на пошту

Задати питання

Допомогти знайти

Якщо ви не знайшли те, що шукали, скористайтеся пошуком по магазину