Про нас
Щоб зрозуміти чому ми вибрали саме Тайванські чаї, давайте звернемося до історії!
Чай є одним з найбільш популярних і улюблених у світі напоїв. І це не випадково, адже його унікальні корисні властивості були відомі ще з глибокої давнини! У стародавньому Китаї про чай складали прекрасні легенди, давали сортам красиві поетичні назви, а найбільш вдалим нерідко привласнювали статус «імператорських» — тобто збираються виключно для «Тьєн-Цзе» — Сина Неба.
А адже чай не тільки корисний, але і дуже смачний — і саме ця обставина зробила його згодом одним з найпопулярніших напоїв світу. У багатьох країнах понині існують свої, споконвічні та індивідуальні способи приготування цього чудового напою.
Всі існуючі види чаю походять від однієї рослини — камелії китайської. У світі зростає чимало різноманітних камелій, однак для приготування чаю вони не годяться ... Camellia sinensis, або Камелія китайська — так називається та камелія, яку використовують для приготування високоякісного тайванського чаю - спочатку ця рослина на острові не росло, але близько 300 років тому кущі потрапили з материкового Китаю на Тайвань.
В основному тут вирощують улун — саме цей вид чаю, завдяки унікальному клімату острова, став візитною карткою острова і прославив тайванські чаї, а так само зелені та чорні чаї, серед яких найвідомішим є селекційний Рубіновий чай. У чайної індустрії існує кілька прийнятих видів класифікацій, для кожної країни-виробника чаю вони складалися індивідуально, з урахуванням особливостей якості вирощуваного чаю. Наша асоціація використовує класифікацію, прийняту на Тайвані..
Переваги Тайваньських чаїв перед іншими регіонами виробництва чаю!
Острів Тайвань розташований недалеко від материкового Китаю, проте значно від нього відрізняється, тому, що має вулканічне походження. Морські вітри, сприятливий вологий клімат (субтропічний на півночі острова і тропічний на півдні), часті густі тумани та — що дуже важливо — дуже хороші загальні екологічні умови сприяють вирощуванню високоякісного чаю, не використовуючи у виробництві хімічних добрив, а це значить, що вироблений на острові чай - органічного походження.
Варто додати, що так як чайне виробництво на острові зародилося відносно недавно — менш як 300 років тому, з завезеними на острів саджанців і насіння материкових чайних кущів, які згодом прекрасно прижилися в нових умовах, грунту на яких росте чай, завдяки відсутності активної багатовікової експлуатації можуть передати чайним кущам максимум корисних речовин, що робить тайванські чаї воістину унікальним продуктом, не тільки смачним, але та екологічно чистим і максимально корисним для здоров'я..
Допомогти знайти
Якщо ви не знайшли те, що шукали, скористайтеся пошуком по магазину