Улун Алішань (ALISHAN OOLONG TEA)
Ручний збір гарантує селекцію лише свіжого і чистого аркуша, який буде відібраний чайними фермерами!
Опис Улун Алішань (ALISHAN OOLONG TEA)
При одній тільки згадці слова Алішань знаючі люди розуміють, що мова йде про один з кращих сортів чаю не тільки в Китаї або острівному Тайваню, а й в усьому світі. Однойменний високогірний улун вважається класикою чайного мистецтва і підноситься як чаю, популярність якого формувалася протягом століть. Дійсно, з'явився цей сорт не одне століття назад, але до сих пір його смакові якості залишилися практично незмінними — дякуючи чайним майстрам, які дуже трепітно зберігають традиції чайного виробництва. Велика кількість туманів, своєрідні перепади температур і вплив мусонів перетворили цей чай в справжній еталон смаку і користі, що також позитивно позначилося на рівні його популярності.
Задокументованих історичних фактів стосовно того, звідки з'явився цей чай немає, але якщо вірити легендам і переказам, то ще багато століть тому в гористій місцевості проживало плем'я ЦОУ, яке і розкрило секрет чайного куща. Вони вирішили спробувати заварити листя непримітного чагарнику та отримали дуже цікавий напій, який добре бадьорив, допомагав сконцентрувати увагу і в цілому поліпшував самопочуття. Приблизно в 19 столітті чайні майстри з материкового Китаю відвідали Тайвань і були дуже здивовані, що там вже досить давно знають про вражаючі властивості чайного листа. Після досить тривалого процесу вивчення місцевості експерти того часу прийшли до закономірного та очевидного висновку — гора Алішань була визнана одним з кращих місць у світі для вирощування і переробки чайного листа.
Чайне господарство, виробник
Що стосується Gtea, то у нас виробництвом цього колоритного і популярного чаю займається господарство Hwa Gung, яке налічує вже 5 поколінь чайних майстрів, які досить ефективно поєднують дотримання традиційних правил вирощування чаю з сучасними тенденціями. Слід зазначити, що технологія виготовлення строго дотримується і практично не відрізняється від тієї, яка була на зорі формування чайних традицій острова Тайвань. Ручний збір, попереднє просушування на сонці, струшування в кошиках, процес окислення і подальша обсмажування — кожен етап строго контролюється, щоб забезпечити ідеально «рівний» і впізнаваний смак цього знаменитого улуна.
- Чайне господарство "Hwa Gung Tea" factory, Du family. Taiwan, Nantou country, Ren'ai Township.
- Виключно ручне збирання високогірного чаю Алішань;
- Висота чайної плантації: 1000-1500 метрів;
- Чайне виробництво: 100% органічне землеробство без застосування пестицидів і шкідливих речовин;
- Сімейний рецепт виготовлення переходить з покоління в покоління.
Смак
Колір настою Алішань дуже м'який, золотистий і чимось нагадує мед. Що стосується аромату, то його можна охарактеризувати словом «природний». Аромат лугів, свіжих ягід, квітів і навіть дерев тонко переплітається в гармонійній основі, створюючи унікальний запах, який легко відрізняється від всього іншого. Що стосується конкретно смаку, то Алішань віддає легкої та ненав'язливою солодкістю. Солодкість ця дуже вигідно відтіняє карамелевими та вершковими тонами, що повністю завершує ароматически — смакову композицію дивовижного напою родом з Тайваню.
Корисні властивості
При такому дивовижному смаку та ароматі улун Алішань відрізняється також безліччю корисних властивостей. Перелік їх може зайняти цілий розділ в серйозному науковому праці, тому має сенс зупинитися лише на основних із них. Цей високогірний улун покращує концентрацію, при цьому паралельно розслабляючи нервову систему. При правильному харчуванні та активному способі життя він добре сприяє схудненню і комплексному омолодженню організму. Деякі вчені стверджують, що цей чай досить ефективно знижує ріст ракових клітин, що теж гідно особливої уваги. Нормалізація рівня цукру і холестерину в крові, а також комплексна нормалізація роботи судин і серця — ще одне безперечне достоїнство улуна Алішань. Цілком очевидно, що цей чай також сприяє боротьбі з інфекціями та прискореному відновленню після хвороб. Насправді при такій кількості корисних властивостей подібний чай можна назвати справжньою панацеєю, що сприяє поліпшенню здоров'я людини практично при будь-яких обставинах.
Класичне приготування в чайнику (3-4 гр. Чаю на 0,5 л. Води)

- Довести 0,5 літрів чистої питної води до температури 85-90 С °;
- В окремий заварний чайник додати 3-4 гр. чаю і залити підготовленою водою;
- По можливості використовуйте чайну свічку для підтримки оптимальної температури при заварювання;
- Заварюйте чай протягом 3-5 хвилин (оптимальний час для приготування смачного і корисного чаю).
Ви можете додатково доливати воду в чайник для отримання більшої кількості чаю. За умови, що чайник буде постійно заповнений на 1/3
Приготування в чайному сифоні (3-4 гр. Чаю на 0,5 л. Води)

- Довести 0,5 літрів чистої питної води до температури 85-90 С °;
- Підготуйте чайно-кавовий сифон відповідно до інструкції користувача;
- Покладіть в верхню колбу 3 гр. чаю. У нижню колбу залийте 0,5 літрів підготовленої води;
- Оптимальний час приготування чай 3-5 хвилин.
Якщо ви бажаєте продовжити чаювання, то Вам достатньо повторити необхідну процедуру по приготуванню, не змінюючи заварений чай у верхній колбі.
Холодне заварювання в графині (6 гр. Чаю на 1 л. Води)

- У графин налити 1 літр чистої питної води;
- Всипте 6 гр. чаю і закрийте графин кришкою;
- Поставте графин в холодильник на 10-12 годин (оптимальна температура 7 С °);
Натуральний холодний чай володіє сильним тонізуючу дію та охолоджуючим ефектом.
Тайванський улун Алішань отримав визнання у всьому світі, внаслідок чого багато виробників хочуть нажитися на його популярності, максимально витягуючи комерційну вигоду. Український ринок рясніє гучними назвами «Алішань», але при цьому представлений чай тайванським назвати вкрай складно. Продавці також лукавлять, сміливо запевняючи в тому, що листя вирощені на горі Алішань, але при цьому батьківщина їх походження далеко не така відома і не має нічого спільного з іменитим регіоном.
Теги: Купити Улун Алішань
Характеристики Улун Алішань (ALISHAN OOLONG TEA)
Основні характеристики чай | |
---|---|
Тип: | Улун (Oolong) |
Вид: | Розсипний |
Класифікація чаю: | Високогіський, Класичний |
Властивості чаю: | Частково ферментований, Байховий, Має заспокійливу дію |
Форма листа: | Сферична скручування |
Смак: | Світлий тайванський чай з вираженим трохи трав'яним смаком і спокійним ароматом з нотками польових трав. |
Виробник | |
Провінція: | Повіт Наньтоу. Місцевість Женьай "Hwa Gung". сімейство Ту |
Країна виробник: | Тайвань |
Висота плантації: | 1000 метрів |
Збiр: | 2021 |
Комплектація | |
Упаковка: | Вакуумний пакет + Фірмова банка |
Вага: | 30 гр. |
Інформація про товар | |
Артикул | GT-006 |