Чорний чай з цедрою бергамота — Ерл Грей
Ручний збір гарантує селекцію лише свіжого і чистого аркуша, який буде відібраний чайними фермерами!
Опис Чорний чай з цедрою бергамота — Ерл Грей
Одна лише згадка словосполучення «Ерл Грей» відразу асоціюється саме з чаєм, причому навіть у тих людей, які про нього ніколи і не чули (якщо такі, звичайно, існують), що пояснюється його всесвітньої популярністю і багатовіковою історією. Досить просте і разом стем бездоганне поєднання звичайного чорного чаю з цедрою бергамота дозволило створити найпопулярніший в світі купаж, який оповитий безліччю найрізноманітніших історій і загадок. За деякими з них стверджується, що англійська граф Грей отримав цей сорт чаю від одного дуже багатого мандрівника і після цього почав його всіляко популяризувати в Європі, зокрема у Великобританії. Згідно з другою, більш реалістичною теорії, під час шторму тюки з чаєм на судні були звалені і їх залило бергамотовим маслом з бочок, які стояли поруч. Продукт визнали зіпсованим, але на свій страх і ризик капітан корабля все ж вирішив продати цей чай. Результат такого історичного збігу — дивовижний за своїми характеристиками чай, смак якого пізнаваний в будь-якій точці земної кулі.
Цілком закономірне питання — а яке відношення має традиційний Ерл Грей до Тайваню? Точно таке ж, як індійський Ассам або японський Габа. Тайванці просто не можуть стояти осторонь, спостерігаючи за тим, як дуже відомі сорти чаю не вдосконалюються, а їх розвиток зупиняється. Дуже м'яка ароматизация дозволила по максимуму зберегти смак саме чаю, а не ароматизатора, ну а цедра бергамота тільки злегка доповнює композицію. Колір настою, досить традиційний для чорного (червоного) чаю і практично не видозмінюється при кожній наступній заварці. Аромат складається з двох яскраво виражених елементів — цитрусові мотиви переплітаються з дуже тонким і при цьому відчутним запахом традиційного чаю. Це досить ефектно завершує загальну концепцію даного чаю, перетворюючи його в один з кращих екземплярів чайного мистецтва.
Чайне господарство, виробник
- Чайне господарство "Shiang-Shan farm" factory, Sui family. Taiwan, Nantou country, Yuchi Township.
- Виключно ручне збирання врожаю;
- Висота чайної плантації: 700 метрів;
- Чайне виробництво: 100% органічне землеробство без застосування пестицидів і шкідливих речовин;
- Натуральна цедра бергамота і класичний тайванський ассам.
Смак
Саме тому чайне господарство Shiang-shan сімейства Сюй взялося за вирощування і вдосконалення цього популярного сорту. За основу був узятий і так вже вдосконалений тайванськими майстрами до невпізнання чай Ассам, який зуміли дуже м'яко і в той же час насичено ароматизувати натуральної бергамотового цедрою. На відміну від масла, такий варіант, більш щадний по відношенню до чаю і по максимуму зберігає його смакові і ароматичні властивості. Виростає чай на висоті 700 метрів над рівнем моря, однак особливі кліматичні умови регіону дозволяють віднести його до розряду високогірних. Додайте до цього виключно органічне землеробство і небувалий досвід чайних майстрів, щоб отримати дійсно бездоганний чай, здатний підкорити серце будь-якого гурмана своїм смаком і ароматом. Саме ці характеристики вражають в першу чергу, за що варто подякувати тайваньських майстрів. Дивовижна м'якість і практично повна відсутність гіркоти дещо незвичні для традиційних червоних чаїв, але в цьому Ерл Грей вдалося досягти саме такого результату.
Корисні властивості
Класичний чорний чай служить відмінним тонізуючим засобом, забезпечуючи організм безпечним чайним кофеїном, а також безліччю різноманітних алкалоїдів. Цедра бергамота, як і всі цитрусові, містить в собі безліч вітамінів, мінералів і мікроелементів, які роблять вживання цього чаю заняттям не тільки приємним, але і надзвичайно корисним. Особливих протипоказань у тайванського Ерл Грей немає, що дозволяє його пити часто і з величезним задоволенням.
Класичне приготування в чайнику (3-4 гр. Чаю на 0,5 л. Води)
- Довести 0,5 літрів чистої питної води до температури 85-90 С °;
- В окремий заварний чайник додати 3-4 гр. чаю і залити підготовленою водою;
- По можливості використовуйте чайну свічку для підтримки оптимальної температури при заварювання;
- Заварюйте чай протягом 3-5 хвилин (оптимальний час для приготування смачного і корисного чаю).
Ви можете додатково доливати воду в чайник для отримання більшої кількості чаю. За умови, що чайник буде постійно заповнений на 1/3
Приготування в чайному сифоні (3-4 гр. Чаю на 0,5 л. Води)
- Довести 0,5 літрів чистої питної води до температури 85-90 С °;
- Підготуйте чайно-кавовий сифон відповідно до інструкції користувача;
- Покладіть в верхню колбу 3 гр. чаю. У нижню колбу залийте 0,5 літрів підготовленої води;
- Оптимальний час приготування чай 3-5 хвилин.
Якщо ви бажаєте продовжити чаювання, то Вам достатньо повторити необхідну процедуру по приготуванню, не змінюючи заварений чай у верхній колбі.
Ми надаємо своїм клієнтам цей воістину ексклюзивний чай за найдоступнішою ціною, а також повністю гарантуємо його якість і оригінальність. Справжня тайванська чайна продукція — саме наш профіль, тому кожен покупець може бути впевнений в тому, що неодмінно отримає відмінний чай, аналогів якому в світі в плані якості, по суті немає. Саме тому ми і популяризуючи відмінний продукт з далекого Тайваню в Україні, та ще й робимо це за максимально доступними цінами без зайвих необгрунтованих накруток.
Характеристики Чорний чай з цедрою бергамота — Ерл Грей
Основні характеристики чай | |
---|---|
Тип: | Чорний чай |
Вид: | Розсипний |
Класифікація чаю: | Гірський, Ароматизований |
Властивості чаю: | Ферментований, Байховий, Надає тонізуючу дію, Зігріває, Заспокоює |
Форма листа: | Продольна скрутка |
Смак: | Темний тайванський чай з натуральної цедрою бергамота, з виразним смаком і солодкуватим ароматом. |
Виробник | |
Провінція: | Повіт Наньтоу. Регіон Юйчи. Район озера «Сан Мун» «Shiang-shan». сімейство Сюй |
Країна виробник: | Тайвань |
Висота плантації: | 700 метрів |
Збiр: | 2023 |
Комплектація | |
Упаковка: | Вакуумний пакет + Фірмова банка |
Вага: | 30 гр. |
Інформація про товар | |
Артикул | GT-036 |