Чорний чай Медовий — Мі Сян Хун Ча (HONEY BLACK TEA)
Ручний збір гарантує селекцію лише свіжого і чистого аркуша, який буде відібраний чайними фермерами!
Опис Чорний чай Медовий — Мі Сян Хун Ча (HONEY BLACK TEA)
Медовий тайванський чорний чай або Мі Сян Хун Ча — сорт, який підкуповує багатьох гурманів своєю оригінальністю і навіть екстраординарністю. Свої властивості букет отримав внаслідок незвичайного способу вирощування, який в деякій мірі можна назвати і радикальним. Підсумковий солодкуватий присмак з відтінками меду заварка набуває внаслідок впливу комахи цикади — вона прокушує чайні листи, що дозволяє соку виходити на поверхню. Таким чином сорт і наділяється унікальними властивостями — насолоджуватися ним можна без будь-яких підсолоджувачів, радуючи себе натурально чистими смако-ароматичними характеристиками. Важливу роль тут відіграє також правильна обробка, а також належні умови зберігання.
Досить цікавим можна назвати той факт, що в Китаї кожен сорт отримує свою назву, виходячи з історії походження або характеристик купажу. Дослівний переклад «Мі Сян Хун Ча» має значення «медовий аромат червоний чай». Червоний в розумінні жителів Піднебесної — це звичний нам чорний, а назва відрізняється з-за дещо іншою класифікації. Однак наявність слова «медовий» не означає, що при створенні букета використовується мед. В даному випадку сорт має солодкуватий присмак і медові відтінки в ароматі, які він набуває внаслідок контакту з шкідником — цикад. Варто зазначити, що використання комах при створенні чаїв — далеко не нова ідея. Вона вже неодноразово застосовувалася для пуерів, але тільки чайний кущ «Цин Сін» зміг дати дивовижний результат.
Чайне господарство, виробник
Ми Сян Хун Ча не зможе похвалитися тривалою історією, проте існує одна досить цікава легенда про походження сорту. Відповідно до неї, на Тайвані жив чайний фермер, що вирощує сировину на продаж. Однак його плантації початку вражати цикада, яка надкушує тільки край чайного листа, залишаючи іншу частину цілою і неушкодженою. Справа зазнавало збитків, тому хлібороб вирішив піти на ризикований крок, використавши зіпсовані кущі для створення сировини на експорт. Яким же було його здивування, коли готовий напій сподобався за смаком не тільки його землякам, а й жителям інших країн! Навіть королева Англії, отримавши заварку від одного купця, залишилася задоволена настоєм. Таким чином і з'явився відомий нині Медовий чорний чай.
- Чайне господарство "JCTEA" factory, Li family. Taiwan, New Taibei, Sanxia Township.
- Виключно ручне збирання чорного чаю "Медовий";;
- Висота чайної плантації: 600 метрів;
- Чайне виробництво: 100% органічне землеробство без застосування пестицидів і шкідливих речовин;
- Сімейний рецепт виготовлення переходить з покоління в покоління.
Смак
Якщо говорити про безпосереднє смак і аромат Мі Сян Хун Ча, то тут не існує єдиної думки. Для кожної людини він розкриває різні грані, які залежать від самої атмосфери чайної церемонії, настрої учасників, а також душевного стану. Одне залишається незмінним — аромат меду, який помітний при відсутності будь-яких ароматизаторів, а також тривалий післясмак з квітковими відтінками. Саме тому гурмани часто зупиняються на насолоді чистим настоєм, відмовляючись від застосування добавок. Але якщо ви — любитель екстравагантності, то вам буде до вподоби розпивання Медового чорного чаю з аперитивом або більш міцним напоєм, наприклад, бренді. Дуже добре поєднується купаж також і з сухофруктами — бананом, фініками і родзинками.
Корисні властивості
Вирощуванням Медового чаю займається відоме на Тайвані чайне господарство JCTEA, засноване сімейством Лі. Традиції вирощування тут передаються з покоління в покоління вже впродовж 300 років, що в поєднанні з використанням сучасних технологій відсіває будь-які сумніви в якості готового продукту. Плантації знаходяться на висоті 600 метрів над рівнем моря, що дозволяє кожному листу насититися набором мікро — та макроелементів і придбати багато корисних властивостей, що в поєднанні зі смаком — ароматичними характеристик виправдовує наявність купажу в будь-якої колекції. Проводиться сорт в місцевості Санься - відомому у всьому світі, регіоні вирощування дійсно якісної сировини.
Класичне приготування в чайнику (3-4 гр. Чаю на 0,5 л. Води)

- Довести 0,5 літрів чистої питної води до температури 85-90 С °;
- В окремий заварний чайник додати 3-4 гр. чаю і залити підготовленою водою;
- По можливості використовуйте чайну свічку для підтримки оптимальної температури при заварювання;
- Заварюйте чай протягом 3-5 хвилин (оптимальний час для приготування смачного і корисного чаю).
Ви можете додатково доливати воду в чайник для отримання більшої кількості чаю. За умови, що чайник буде постійно заповнений на 1/3
Приготування в чайному сифоні (3-4 гр. Чаю на 0,5 л. Води)

- Довести 0,5 літрів чистої питної води до температури 85-90 С °;
- Підготуйте чайно-кавовий сифон відповідно до інструкції користувача;
- Покладіть в верхню колбу 3 гр. чаю. У нижню колбу залийте 0,5 літрів підготовленої води;
- Оптимальний час приготування чай 3-5 хвилин.
Якщо ви бажаєте продовжити чаювання, то Вам достатньо повторити необхідну процедуру по приготуванню, не змінюючи заварений чай у верхній колбі.
Придбати Мі Сян Хун Ча може кожен клієнт Gtea за доступною ціною, при цьому походження продукту завжди буде стовідсотково оригінально тайванським!
Характеристики Чорний чай Медовий — Мі Сян Хун Ча (HONEY BLACK TEA)
Основні характеристики чай | |
---|---|
Тип: | Чорний чай |
Вид: | Розсипний |
Класифікація чаю: | Гірський, Класичний |
Властивості чаю: | Ферментований, Байховий, Має тонізуючу і зігріваючу дію, Заспокоює |
Форма листа: | Продольна скрутка |
Смак: | "Темний тайванський чай з м'яким повним смаком і легкими ніжними« медовими » нотками в ароматі. " |
Виробник | |
Провінція: | Новий Тайбеї. Регіон Пінглін "JСТЕА". сімейство Лі |
Країна виробник: | Тайвань |
Висота плантації: | 600 метрів |
Збiр: | 2021 |
Комплектація | |
Упаковка: | Вакуумний пакет + Фірмова банка |
Вага: | 30 гр. |
Інформація про товар | |
Артикул | GT-031 |