Чорний чай Ассам (ASSAM BLACK TEA)
Ручний збір гарантує селекцію лише свіжого і чистого аркуша, який буде відібраний чайними фермерами!
Опис Чорний чай Ассам (ASSAM BLACK TEA)
В руках тайваньських чайних майстрів все найкраще перетворюється в бездоганне. Обумовлено це тим, що крім унікальних кліматичних умов і високого професіоналізму майстрів, острів славиться ще й тим, що там до всього, що пов'язано з виробництвом чаю, впроваджують чисто науковий підхід. Самий яскраво виражений приклад такої наукової роботи - чорний чай Ассам, який з моменту своєї появи вважався виключно індійським. Що ж зробили тайванці? Що дісталися їм кущі чаю вони схрестили з дикорослими острівними аналогами і зуміли добитися небувалого результату — смак і аромат чаю збереглися на тому ж рівні, зате рівень звичної гіркоти ассама істотно знизився. Початок повноцінного культивування цього сорту почалося приблизно 100 років. Проте, на сучасному етапі ассам TTES # 8 вважається одним з найпопулярніших чаїв на острові, а попит на нього зростає з кожним роком, особливо якщо він вирощується дійсно надійним чайним господарством.
Чайне господарство, виробник
Відомий також під назвою Хун Ча ассам вирощує дуже молоде, але відповідальне і надзвичайно професійне чайне господарство Shiang-shan сімейства Сюй. Завзяття, професіоналізм, відданість своїй роботі та постійне вдосконалення дозволили дуже молодому виробнику домогтися небувалих результатів — ассам з острова Тайвань стабільно зростає в популярності по всьому світу. Неабияк результату посприяв сам принцип роботи господарства. Виключно органічні добрива дозволяють зберегти грунт плантацій в цілісності. Висота 700 метрів над рівнем моря надає бездоганні кліматичні умови для вирощування цього чорного чаю, а виключно ручне збирання зберігає кожен чайний листок в цілісності протягом всього періоду обробки. Ще одна важлива особливість цього чайного господарства полягає в тому, що технологія виробництва тут використовується виключно традиційна для китайських чаєводи, а перевірена вона багатовіковою історією створення кращого чаю у світі.
- Чайне господарство "Shiang-Shan farm" factory, Sui family. Taiwan, Nantou country, Yuchi Township.
- Виключно ручне збирання;
- Висота чайної плантації 700 метрів;
- Чайне виробництво: 100% 100% органічне землеробство без застосування пестицидів і шкідливих речовин;
- Класичний традиційний спосіб виготовлення чаю.
Смак
Терпкість і гіркота традиційного ассама в тайванському Хун Ча стали набагато менш відчутні, а загальний тон чаю пом'якшав. Відчуття незначною прянощі з медовими нотками на основі квіткового присмаку — звучить заманливо, а на смак і зовсім дивовижно! Доповнюється все це смакове безумство дуже тонким присмаком добре просмажене хлібної кірки, яка створює відчуття вишеньки на торті в формуванні комплексного смаку цього чаю. Аромат настою в цілому складається з трьох основних складових — квітковий запах, цитрусові та легкий деревний відтінок. Це відчувається досить чітко і викликає непереборне бажання неодмінно випити хоча б чашку цього дивовижного чаю. Оксамитове солодкувате післясмак виступає фінальним акордом в цій симфонії бездоганного смаку та аромату. Що стосується кольору завареного тайванського ассама, то він яскраво — бордовий, приємний і повністю характеризує смак чаю.
Корисні властивості
Користь чаю Хун Ча — окрема тема для розмови, оскільки його благотворний вплив на організм дійсно унікальне. Найпростіше полягає в тому, що завдяки великій кількості кофеїну в складі чаю, він чудово бадьорить і призводить організм в тонус. Куди більш важливим є той факт, що чай впливає на організм на клітинному рівні та сприяє знищенню ракових клітин в самому їх зародку. Регулювання кисневого балансу в організмі, завдяки вживання цього чаю також істотно поліпшується, тим самим запобігаючи справжній бич сучасної людини, іменований кисневим голодуванням.
Класичне приготування в чайнику (3-4 гр. Чаю на 0,5 л. Води)

- Довести 0,5 літрів чистої питної води до температури 85-90 С °;
- В окремий заварний чайник додати 3-4 гр. чаю і залити підготовленою водою;
- По можливості використовуйте чайну свічку для підтримки оптимальної температури при заварювання;
- Заварюйте чай протягом 3-5 хвилин (оптимальний час для приготування смачного і корисного чаю).
Ви можете додатково доливати воду в чайник для отримання більшої кількості чаю. За умови, що чайник буде постійно заповнений на 1/3
Приготування в чайному сифоні (3-4 гр. Чаю на 0,5 л. Води)

- Довести 0,5 літрів чистої питної води до температури 85-90 С °;
- Підготуйте чайно-кавовий сифон відповідно до інструкції користувача;
- Покладіть в верхню колбу 3 гр. чаю. У нижню колбу залийте 0,5 літрів підготовленої води;
- Оптимальний час приготування чай 3-5 хвилин.
Якщо ви бажаєте продовжити чаювання, то Вам достатньо повторити необхідну процедуру по приготуванню, не змінюючи заварений чай у верхній колбі.
Характеристики Чорний чай Ассам (ASSAM BLACK TEA)
Основні характеристики чай | |
---|---|
Тип: | Чорний чай |
Вид: | Розсипний |
Класифікація чаю: | Гірський, Класичний |
Властивості чаю: | Ферментований, Байховий, Надає тонізуючу дію. Зігріває. Покращує настрій. |
Форма листа: | Продольна скрутка |
Смак: | Темний тайванський чай з насиченим і злегка терпким смаком, властивим індійським чаїв, і приємним вираженим ароматом. Без добавок. Можна додавати молоко, мед та інші компоненти, при цьому смакові особливості чаю не зникнуть. |
Виробник | |
Провінція: | Повіт Наньтоу. Регіон Юйчи. Район озера «Сан Мун» «Shiang-shan». сімейство Сюй |
Країна виробник: | Тайвань |
Висота плантації: | 700 метрів |
Збiр: | 2021 |
Комплектація | |
Упаковка: | Вакуумний пакет + Фірмова банка |
Вага: | 30 гр. |
Інформація про товар | |
Артикул | GT-027 |