Чай для схуднення - міф чи реальність?


  • 11 червня 2021 15:18:05
  • Переглядів: 2509

    Якісний чай для схуднення здатний стати справжньою панацеєю для тих, хто вважає відвідування спортзалу справою зайвим і абсолютно непотрібним. Куди простіше лежати на дивані, попивати чайок і насолоджуватися безперервним процесом схуднення, що не вимагає ніяких додаткових зусиль. Більш того, всі шлаки, шкідливі сполуки та інші вільні радикали в жаху тікають з організму, лише тільки відчувши, як ви випиваєте перший ковток магічного настою для схуднення. Хто сказав, що худнути важко? Так навіть з найдешевшим чаєм для схуднення це реально без будь-яких проблем!

    Повірили у всю цю нісенітницю? Добре, що немає. Ніхто не буде заперечувати очевидного - хороший чай для схуднення дійсно стимулює розщеплення жирових з'єднань, призводить м'язи в тонус і сприяє очищенню організму. Головний підводний камінь - необхідність вести здоровий спосіб життя, займатися спортом і дійсно намагатися худнути, а не робити ставку на «ультрасучасний чай для схуднення без зусиль». Такого просто не буває, адже навіть народна мудрість стверджує, що без праці не витягнеш і рибку зі ставка.

    Якщо з усіма міфами справу стає відносно ясним, значить, пора переходити до справжнім фактам стосовно того, чим може бути корисний людині чай для схуднення.

    Найцікавіше полягає в тому, що чистий чай досить рідко рекомендують як засіб для втрати зайвої ваги. Набагато частіше йдеться про домішки трав, рослин та інших інгредієнтів, які як би підсилюють ефект чаю, створюючи таку собі жіросжігательний суміш. На першому місці серед таких добавок цілком законно запанував імбир, який не дарма вважають справжньою природною аптечкою від безлічі захворювань. Його хімічний склад настільки унікальний, що немає нічого дивного в тому, наскільки ефективно він підсилює метаболізм, тим самим сприяючи розщепленню жирових з'єднань з подальшим їх виведенням з організму.

    Другий почесний призер нашого списку - звичайний зелений чай. Тут слід відразу зробити застереження, що мова йде про дійсно натуральному чаї, а не дешевої підробки досить таки сумнівної якості. Цей настій містить велику кількість кахетінов та інших хімічних сполук, що поліпшують загальний обмін речовин і здатних допомогти значно знизити вагу при регулярних фізичних навантаженнях, одержуваних в правильно продуманому режимі.

    Далі йдуть якісні тайванські улуни. Ці чаї взагалі кардинально відрізняються від звичних нам чорного і зеленого варіантів, перебуваючи приблизно посередині. Улунам вдалося зберегти в собі максимальну кількість корисних речовин, мінералів і мікроелементів, необхідних організму людини, який піддає себе сильному фізичному зносу.

    Також дуже дієвий варіант - чай ​​каркаде, який відрізняється приємною кислинкою і ще одним, куди більш важливою властивістю - він істотно уповільнює процес засвоєння вуглеводів. Шкільний курс біології чітко пояснює, що саме вуглеці в процесі синтезу перетворюються в зайві жирові сполуки, які дуже складно вивести з організму.

    Наостанок буде корисно знати, що спеціалізовані чаї для схуднення, незалежно від їх складу і характеристик, мають одним цікавим властивістю - досить сильний сечогінний ефект. З одного боку це добре, але далеко не для всіх. Людям, у яких проблеми з нирками, такі настої пити рекомендується в обмежених кількостях, щоб не завдати ще більшої шкоди здоров'ю. Що стосується інших людей, то їм теж краще не перестаратися з вживанням таких чайних настоїв, а краще більший упор робити на фізичні навантаження.