Що таке Габа або ГАМК?


  • 27 березня 2021 12:19:34
  • Переглядів: 3938

Що таке GABA (ГАМК, гамма-аміномасляна кислота). Який її вплив на організм?

    Нейромедіатор GABA (ГАМК, гамма-аміномасляна кислота) - це така речовина, завдяки якій в нервовій системі людини відбувається зв'язок між клітинами. Від однієї нервової клітини до іншої передаються сигнали. Сигнали ці як правило заспокійливі, що знімають тривогу з нервових клітин, які дозволяють мозку спокійно відпочивати, а організму отримувати міцний і спокійний сон. Дослідники Гарвардської Школи медицини та відділу неврології Массачусетського головного госпіталю встановили, що даний чай, одне з 3 речовин, порушення синтезу якого наводить наш організм в стані напруженості і тривоги.

    При недостатньому рівні цієї кислоти людина знаходиться в постійній тривозі, мозок працює без перерви, але не продуктивно - простою мовою «неспокійний розум». У людей з депресією як правило нижче рівень, ніж у людей з міцним психологічним здоров'ям. Тривожні розлади, безсоння, панічні атаки також частіше трапляються при її нестачі.

    Здавалося, щоб вирішити проблеми нестачі ГАБА в організмі, досить її «увігнати» в організм, тобто збільшити її зміст до потрібного рівня. Але, не все так просто, що в мозок надійшло яке-небудь речовиною, необхідною для його функціонування потрібно обійти - гематоенцефалічний бар'єр - «шлагбаум», який пропускає тільки необхідні речовини для мозку. гематоенцефалічний бар'єр мозок захищає себе від надлишку GABA (сповільнюючи її транспортування і активуючи виведення при зростанні концентрації аміномасляної кислоти в крові) і від нестачі GABA (активізуючи її накопичення при падінні концентрації в крові). Проте захисні функції мозку не безмежні. Як завжди, природа або «хтось» подбав про це. І провідником для отримання мозком лікувальної кислоти через гемато енцефалічний бар'єр - виявився чай, вірніше L - теаніновая аміноксилот, яка в надлишку знаходиться в чаї. І в результаті ми отримали ідеальні ліки для людини Чай з ГАМК, гамма-аміномасляна кислотою.

    Так як ГАБА була відкрита в середині 1950-х років в Японії, ними ж тривали дослідження як наситити нею чайний лист, при вирощуванні або при обробці його. І витратили на це 39 років. І в 1989 році японцями був відкритий спосіб обробки чаю, при якому отримали однойменний Чай.

    Отже, підсумовуючи все сказане, зазначимо позитивний вплив гамма-аміномасляної кислоти (GABA):

  • інтенсифікує енергетику мозку,
  • збільшує активність тканинного дихання,
  • покращує засвоєння глюкози тканинами мозку,
  • активізує кровопостачання,
  • надає м'яку заспокійливу дію,
  • стимулює вироблення гормону росту.

    Якщо розхиталися нерви, пийте зелений чай - природне джерело L-теаніна,

Чому Габа чай повинен бути Тайваньским?

    Ні як, чи не принижуючи чайні досягнення інших чайних країн, ми постараємося розібратися в чому відмінність і переваги цього чаю саме з острова Тайвань:

  • Тайвань - це острівна держава. З усіх боків обдувається свіжим морським і океанічних повітрям.
  • Через вулканічну походження острова - забезпечило грунт багатством мікроелементів і корисних речовин
  •  Ідеальні розташування острова - через середину острова - проходить межа тропічного і субтропічного клімату, що створює ідеальні умови для вирощування будь-яких культур і чаю в тому числі.
  • Передові технології у виробництві - Тайвань країна з провідною економікою в світі, що дозволяє державі не тільки підтримувати чайну індустрію, але розвивати її. Єдина в Азії дослідна станція з вивчення і поширення чаю (TTES). Завдяки їй Тайвань твердо тримає лідерство в розвитку і виробництві чаю в усьому світі.
  • Першими, після відкриття Японією ГАМК в чаї, стали Тайванці, хто освоїв це виробництво, і починаючи з 1990 років розвиває якість Габа чай.
  • Завдяки Японії, як імпортеру - Тайвань є лідером у виробництві чаю. Основний критерій - це якість.

    Чай Габа - фактично це ліки і його створення аналогічно з роботою фармацевта. А тайванська - це ідеальний продукт, який містить в собі по мимо ГАМК і спектр інших не менш корисних для організму компонентів. Тому якщо цей чай ліки - він повинен ефективно діяти на організм. Будьте уважні при виборі чаю. Вивчайте продавця, постачальника і виробника чаю. Переконайтеся, що цей чай пройшов «правильний» шлях з високогірної плантації в Вашу чашку.

    Приємного чаювання.