Основні три питання, що визначають якість чаю


  • 27 березня 2021 02:12:17
  • Переглядів: 2043

ЩО? ДЕ? КОЛИ? - основні три питання, що визначають якість чаю.

    У продовженні дискусії - «який чай настоящий і якісний!»

    Повернемося до «витокiв» - чай ​​- це напої, що отримуються за допомогою заварювання, листя з рослин - яке носить ім'я «camellia sinensis». Після того, як листя сузріли їх збирають і проводять обробку для досягнення різних смакових особливостей. Все, що отримуємо від одного «зеленого листа», що знаходиться на вершині стебля - «ФЛЕШ». Так як чай - це продукт із рослин, що важливо знати ДЕ він виріс і КОЛИ був виготовлений (зібраний урожай та виготовлений чай).

    Любі продукти, рослинного походження, для розуміння їх якості необхідно знати ДЕ - в якій країні, в якому регіоні, на якій висоті, в яких кліматичних умовах та багато іншого, що визначає якість чая.! Так, як чайний лист вписує в себе все, що знаходиться в грунті та «дихає» повітряям, оточуючим чайні плантації - все це в готовому чайному напої, який ми потребуємо через заварку. Чим більше насичений грунт корисних мікроелементів, чим чистше повітря, де расте чай - тим смачніше і корисніше отримує чайний напій. Тому, коли купуєте чай - потрібно знати не тільки назву виробника, але конкретне місце, де зростає чайний куст. Виробники чаю, які не надають таку інформацію - не враховують її важливості, та відповідно, ставлять під сумнів якості самого чаю.

    Аромат, Смак, Колір, цільові властивості чайного напою - залежить від питання КОЛИ був приготований чай. Нагадаємо: у процесі обробки чайного листя відбувається його ферментація «окислення». В залежності від її терміну, на виході ми класифікуємо різновидність: «Зелені», «Улуни», «Червоні», «Чорні», «Пу Ер». Ступень ферментації визначає вид чая (китайська класифікація). Так як заварка чая - це елементарна хімічна реакція (окислення та дифузія) - означає, що вода насичується всім «багаттям» з чайного списку. Ефірні масла, які знаходяться в чайному лісті - екстрагують різні мікроелементи у воді та роблять її смачну та корисну. Щоб чай був смачним і корисним у ньому повинні бути відповідні мікроелементи. При правильному зберіганні чаю, у вакуумних упаковках - чай ​​зберігає свої мікроелементи - від 2 до 3 років (залежить від ступеня ферментації). А у відкритому стані до 6 місяців. Тому КОЛИ був виготовлений чай - має найважливіші умови в характеристиках якості чаю. Данні умови не характеризують пост ферментовані (чорні) чаї, таких як Пу Ер. В таких чаях діє правило оборотного відліку - чим довше зберігається такий чай, тим більше покращуються його властивості та смакові особливості. Це дія відбувається завдяки повній ферментації чайного листа.

    ХТО - щоб більше розуміти, як впливає рівень характеристики чаю, необхідно подумати про інший популярний напій - про ВИНО. Усі вина в світі чітко вивчають та розуміють на етикетках на бутилці ХТО є виробником даного вина (ХТО виробляє, виноград, виробляє вино і т.д.). Сімейні винні будинки, Шато мають вікові історії, і користувач вже не вибирає «Без іменне Вино». Все це - відноситься до чаю: сімейні традиції, передані від покоління до покоління, секрети технологій, вирахування та обробки чайних листів, конкурентна боротьба за право носити ім'я «Переможець» за ітогами конкурсу. Все це необхідно знати, щоб зрозуміти про якість придбаного чаю.

    Компанія «GTEA» - відповідає на три важливі питання:

  • ХТО? Виготовив чай
  • ​ДЕ? Вирощений чайний лист
  • КОЛИ? був зібраний урожай, щоб отримати найпопулярніший в світі напій!