Як правильно заварювати чай улун?


  • 27 березня 2021 16:00:10
  • Переглядів: 2936

    Улун або оолонг дивовижний за своїми характеристиками чай. Він відноситься до Напівферментованих, тому поєднує в собі терпкість чорного і ніжність зеленого. Завдяки красивому темно-нефритовому кольору чайних листків, напій відносять до бірюзових чаїв. Він володіє неповторним ароматом і смаком, всі грані яких розкриває тільки правильна заварка улуна..

    Заварювання оолонга дуже делікатний процес, що вимагає часу. Причому багато що залежить від сорту чаю і від ступеня його ферментації. Приготування сортів, що піддаються незначної ферментації, схоже з заварюванням зеленого чаю. Більш ферментовані сорти вимагають трохи більше часу. Тому розглянемо, як правильно заварювати улун, щоб насолодитися усією гамою смаку напою,.

Основні вимоги до приготування чаю улун

    Для того щоб розкрити смак і корисні властивості чаю, потрібно обов'язково знати, як заварювати улун. Перш за все, необхідно підготувати воду і посуд. Проточна вода псує смак чаю, тому найкраще брати пом'якшену і очищену. Температура її варіюється в залежності від ступеня ферментації чайного листя. Більш ферментований чай заливають окропом 90° і витримують близько 5 хвилин. Температура заварювання улуна, минулого незначне окислення, повинна бути 60°-80°. Наполягають такий напій пару хвилин.

    Далеко не в кожному джерелі написано, як варити улун за традиційним рецептом Заварюють чай спеціальним способом, назва якого гунгфу-ча, що в перекладі з китайської означає майстерність чаю. Для приготування використовують глиняний чайник, прогрітий окропом. Вважається, що розкрити смак і аромат улуна може тільки високоякісна ісіанская глина.

    Улун багатий на антиоксиданти, ефірні масла, мінеральні речовини і вітаміни. Чай сприяє прискоренню метаболізму, поліпшення регенерації клітин і виведенню шлаків. Пити чай улун можна скільки завгодно, але важливо враховувати індивідуальні особливості організму. Краще не зловживати чаєм за пару годин до сну через вміст в ньому кофеїну.

Особливості заварювання улуна

    Спершу необхідно прогріти чайник. Зробити це можна окропом або в духовці. Така процедура усуває неприємні запахи. Далі витираємо насухо. Після чого виконуємо крок за кроком наступні рекомендації:

  • поміщаємо в чайник для заварювання 5-7 г чайних листів. Для заварювання оолонга необхідна більша кількість заварки, ніж для іншого виду чаю;
  • залишаємо на хвилину чай в прогрітому чайнику, щоб він встиг прокинутися;
  • заливаємо водою. Причому першу заварку рекомендується злити. Це очистить смак напою, зробить його вишуканіше;
  • повторно заливаємо водою. Тут потрібно знати, скільки заварюється улун. Наполягаємо чай 3 хвилини і повністю розливаємо його по чашках. Після чого заварку знову можна залити гарячою водою.

    Якщо повністю розливати вміст чайника, то можна заварювати улун кілька разів . З кожною чашкою чай розкриває все нові відтінки смаку. Неспішне чаювання дозволяє насолодитися елітним напоєм близько 7 разів. Знаючи, скільки разів можна заварювати чай улун , легко розрахувати необхідну порцію заварки для великої компанії. Чим більше чайного листя використовується для приготування оолонга, тим менше часу потрібно його наполягати.

Приємних вам чаювань! Завжди ваша команда Genuintea!