Особливості улун Бао Чжун - Вень Шань.


  • 27 березня 2021 15:51:46
  • Переглядів: 1686

    Тайванські Улуни міцно утримують світове лідерство в чайній індустрії. Про перевагу ми дуже багато писали в попередніх статтях. Але серед улулнов на Тайвані можна так само виділити Улун Бао Чжун, який росте в горах Вень Шань, не далеко від столиці, Тайбея, на півночі острова Тайвань. Його основна відмінність від всіх традиційних улунов - це поздовжня скрутка. Яка характерна тільки для Чорних (червоних) чаїв.

    Так як цей чай дуже слабо ферментований (5-10%), то його можна віднести практично до зелених чаїв. Тому чай насичений катехинами (антиоксидантами) більш ніж будь-який інший Улун. Це дає йому особливу популярність у цінителів здорового способу життя. Слабка ферментація цього чаю, плюс особлива прожарка дозволили чайним майстрам отримати природні аромати - польових квітів, бузку, цитрусових, і ноток свіжості.

    Наш чай вирощує і виробляє сімейство Бай. Плантації знаходяться на висоті від 650 до 1000 метрів, в екзотичному за своєю красою місці цих гір - в районі трьох ущелин. Гірська річка, постійні тумани, унікальна грунт вулканічного походження наділяють цей чай корисними і смаковими властивостями унікальними, які відрізняють чай Бао Чжун від усіх чаїв.

    Сімейство Бай - це фермерське господарство, яке в 5 покоління продовжує удосконалити якість чаю. Не одноразово Чай ставав чемпіоном на Тайвані і був відзначений урядовими нагородами. Фабрика сертифікована за міжнародними стандартами ISO 22 000. 80% чаю цієї фабрики йде на експорт. І практично весь обсяг до Японії. Так як цей чай дуже багатий на катехіни, то не дивно - чому його викуповують японці.

    У червні 2019 року на Міжнародному конкурсі при інституті Дегустацій смаку фабрику BАI-TeaMaster Factory нагородили тризірковою премією Superior Taste Award, поряд з премією Crystal Taste Award, за поставку товарів незмінно високої якості протягом трьох років поспіль. Раніше відома як премія ITQI, проводиться щорічно для оцінки та видачі сертифікатів на продукти харчування і напої. Кожен товар проходить наосліп колегію суддів, що складається з першокласних шеф-кухарів, гурманів і сомельє, а також представників гіда Мішлен, в Бельгії.

    Є ще одна відмінна риса цього чаю - це здатність чаю заварюватися в холодній воді (навіть при низькій температурі до +5 град.). Справжній холодний чай - це чай заварений (настояний) в холодній воді. Спосіб приготування дуже простий - 6 грам свіжого чаю Бао Чжун залити холодною водою, 1 літр. Бажано в скляну ємкість. Поставити в холодильник на 6-7 годин, при температурі + 4-5 градусів. З огляду на слабку ферментацію - чай ​​якісно екстрагує в воду всі мікроелементи і корисні речовини. У спеку ви отримуєте справжній холодний і дуже корисний напій, який в рази покращує переносимість високих температур повітря.