Синій чай «АНЧАН»
- 27 березня 2021 15:04:16
- Переглядів: 3382
Синій чай (Анчан) - метеликові горошини.
Трав'яний напій синього кольору, батьківщина якого є Королівство Таїланду, був відкритий більше 500 років тому і є народним «Синім чаєм» для Тайців.
Даний чай - це екзотичний напій. Його готують шляхом заварювання з квіток клітор трійчастого з сімейства бобових. Крім основної назви ця квітка має і інші поетичні назви - «Тайська орхідея» або «метеликові горошини». На місцевому тайському діалекті чай звучить як «Анчан».
Тайська трав'яниста ліана цвіте круглий рік. Бутони яскраво - синього кольору і саме вони служать основною сировиною для фарбування напою. Крім усього, квіти Тайської орхідеї використовують в харчовій промисловості як натуральний барвник.
В кінці 80-х років минуло століття Анчан чай, як напій широко поширюється по всьому світу. Його екзотичний вид і корисні властивості приносять йому славу у чайних гурманів і шукачів чогось нового.
Що корисного знаходиться в бутонах?
Ось короткий перелік:
Ці вітаміни і мікроелементи створюють сприятливу дію на організм людини. Основне його призначення - заспокоює нерви і нормалізує роботу серцево-судинної системи.
На відміну від чистого чай з бутонів - наші Тайванські партнери підібрали відповідний купаж - складається з Тайванської чаю «Бао Джун» (зелений чай) і лемонграсу. Поєднання листя чаю, квітки ліани і трави Лемонніка - створили неповторний смак напою, наситивши його додатковими мікроелементами і вітамінами, набагато розширивши його корисні властивості.
У цій трав'янистої ліани колір листя зберігається круглий рік, її довжина може становити більше трьох метрів. Найбільш примітні у рослини великі (5-6 сантиметрів в діаметрі) бутони яскравого синього кольору. Саме вони і служать сировиною для знаменитого цілющого чаю.
Чай Анчан виглядає вкрай незвично. Побачивши його вперше, людина може не повірити, що перед ним традиційний тайський напій, настільки незвичайний колір настою: насичений синій, як у квітки, з якого його готують.
Жителі Таїланду іменують напій «nam dok anchan». У продажу його можна зустріти під маркою Butterfly Pea Tea (синій чай з метеликового горошку).
Тайський чай - Анчан, один з найпопулярніших чаїв в Азії.
Після багатьох років його споживання - визначилися основні корисні його властивості, а останнім часом були підтверджені і медичними дослідженнями.
У його склад входить багато заліза, марганець, фосфор, вітаміни B, Е, D, K, велика кількість з'єднань поліфенолів. Головною особливістю чаю є те, що напій покращує зір, оскільки він добре очищає судини, в тому числі судини очей. Це відбувається завдяки тому, що чай значно покращує кровообіг очного дна.
Синій чай позитивно впливає на стан очей при таких захворюваннях:
Даний продукт дуже добре заспокоює нерви, має розслаблюючу дію, тому його часто використовують в якості натурального антидепресанту.
Анчан чай благотворно впливає на організм:
З'єднання поліфенолів в синьому чаї допомагають розщеплювати жири і виводять їх з організму, тому його буде корисно вживати під час схуднення.
Напій позитивно діє на стан шкіри і нігтів, сприяє швидкому росту волосся.
З урахуванням додавання тайванського улуна наш чай значно розширив корисні властивості на організм. Всі характеристики для зеленого чаю і його позитивного впливу на організм добре поєднуються в купажі з гарною квіткою. Крім цього, купаж сформував оригінальний смак і незабутню гру кольору: на початку заварювання напій стає яскраво блакитним, потім переходить в синій колір і після деякого часу, завдяки улун - чай стає бірюзовим. А якщо додати кілька крапель лимона - чай забарвиться в яскраво фіолетовий колір.
Приємного чаювання.