Лідер чайного виробництва
- 26 березня 2021 19:09:30
- Переглядів: 3219
Тайвань - як світовий лідер чайного виробництва!
Про острів Тайвань, як про унікальну території, для вирощування багатьох сільськогосподарських культур, написано досить багато текстів і блогів. До основних переваг відносяться: Острів вулканічного походження (відмінний грунт, багатий мінерами і корисними речовинами), ідеальні кліматичні умови (тропічний і субтропічний клімат), роза вітрів, гірські масиви (70% території це гори), науково-дослідницький потенціал (єдина в Азії Станція по вивченню, селекції та поширенню чаю (TTES).
Про чайне виробництво так само можна сказати дуже багато. Але якщо виділити основні характеристики, які відрізняють їх від усього світу це: традиції, що передаються з покоління в покоління, Дослідницька станція з вивчення чаю (TTES), державна підтримка чайної індустрії, як просування «Чайної» країни в світове лідерство, історичне коріння з багатющим досвідом у виробництві чаю. Можна продовжувати ще багато перераховувати достоїнств, які відносяться до кожного окремого господарства. Але якщо виділити основні характеристики, які відрізняють їх від усього світу це: традиції, що передаються з покоління в покоління, Дослідницька станція з вивчення чаю (TTES), державна підтримка чайної індустрії, як просування «Чайної» країни в світове лідерство, історичне коріння з багатющим досвідом у виробництві чаю. Можна продовжувати ще багато перераховувати достоїнств, які відносяться до кожного окремого господарства.
Головною відмінністю «Тайванської чаю» від всіх інших світових чайних країн - це сам підхід у вирощуванні чаю. За основу приймається чайний кущ (окремий сорт), який проходить селекцію роками і в кінцевому підсумку виходить унікальний чайний сорт куща, з якого в подальшому буде проводиться тільки один сорт і вид чаю. У всьому світі (за винятком Китаю) в чайному виробництві для отримання різних видів - приймається спосіб обробки листя (ступінь подрібнення і спосіб ферментації для отримання різних смаків чаю.
Тайванські виробники (селяни), маючи «золоті» природні умови і науковий потенціал з 1911 року починають секціонувати сорти чайного куща, підбирати під них спеціальні території (райони острова), гірські висоти і способи обробки чайного листя, використовуючи тільки природні умови і компоненти. І все це тільки для того, щоб отримати новий - унікальний чай з ароматом і смаком. При появі нового сорту куща на «Станції по дослідженню Чаю» призначають тільки номер сорту куща. А назва йому вже надають в процесі споживання. Такими є: Молочний - №8, Рубіновий - №18.
Завдяки таким пошукам, сьогодні на Тайвані можна знайти чай з різними природними ароматами і смаками. Це може бути аромат цитрусових, трав'яні, фруктові і навіть карамельні відтінки) ...
На жаль, у всьому світі досить великою популярністю користуються чаї з ароматизаторами. З огляду на величезний обсяг споживання чаю - забезпечити природними ароматами немає можливості. Тому хімічна промисловість працює «цілодобово» ... При досить і так поганий «екологічну обстановку» з зовнішнім середовищем, ми ще споживаємо всередину нашого організму сумнівні компоненти, які входять до складу вироблених ароматизованих чаїв. Але, ОСНОВНА мета споживання чаю - це користь для організму, а в деяких випадках навіть лікування. Тільки натуральний чай з повноцінними листям після заварки може частково гарантувати його безпеку. Розуміння про те, де вирощений урожай, ким і коли був зібраний, як обробився чайний лист і в чому упакований для зберігання - це і є основні критерії, за якими можна оцінити якість чаю.
Маючи вже природні аромати і смаки з відтінками різних смаків фруктів, ягід і цитрусових Тайванські виробники для того щоб зберегти природність і безпеку напою, ретельно підбирають сорт чайного куща, в якому вже наперед є яскравий аромат (наприклад цитрусовий) підбирають до нього відповідний природний ароматизатор ( шматочки фруктів або їх цедру, трави, сік або концентрат фруктів ...) і розробляють технологію самої ароматизації чайного листа, без втрати його корисних властивостей, тобто зі збереженням усіх природних і мінеральних компонентів. Таким чином було отримано чай «Улул з тропічним грейпфрутом», Улун з Виноградом, Улун з Персиком, Чорний чай з Лічі.
І головною відмінністю ароматизований тайваньських чаїв від всіх інших є - ПIСЛЯСМАК. Після правильної заварки в приготованому чаї завжди залишається чайне післясмак. Щоб ви не спробували - Ви ніколи не забудете, що п'єте чай. Ця умова стало головною вимогою для державних органів, щоб дозволити для тайваньських чаїв застосовувати ароматизацію.
Тайванський чай: чи дійсно він краще?
Тайванський улун на даний момент відомий в досить вузьких колах, при цьому звичайний пакетований або розсипний чай з магазину користується більш високим рівнем попиту. Доступність при цьому йде на шкоду якості - небагато людей замислюються, що вони купують і п'ють кожен день.
Елітний тайванський чай навіть при ціні значно вище звичної - відмінна альтернатива купаж серійного виробництва, який наповнили вітчизняний ринок. Адже тут покупець отримує, перш за все, гарантію оригінальності походження, яка підтверджує високу якість.
Детально про переваги чаїв з Тайваню
Якщо порівнювати китайський і тайванський улун, то перший доступніший для любителів проводити задушевні бесіди за чашкою чаю. Це обумовлено значно більшими площами плантацій в зв'язку з розмірами материка і, відповідно, великими обсягами експорту. Що стосується таких відомих сортів з Тайваню, як Залізна Богиня Милосердя, Алішань і інших, то тут основне споживання - внутрішнє, а на поставки за межі острова доводиться лише близько 30% відсотків.
У зв'язку з обмеженою площею плантацій чайні господарства змушені суворо стежити за якістю виробленого сировини. Таким чином, купуючи будь-який купаж з Тайваню, ви можете бути впевнені, що:
-
Заварка повністю органічна;
-
В процесі виготовлення не використані ніякі хімічні добавки (пестициди, добрива і т.д.);
-
Механічний і ручне збирання проводиться з урахуванням високих стандартів;
-
Під час зберігання заварки дотримуються всі необхідні умови.
-
Також необхідно відзначити особливі умови вирощування:
-
Субтропічний клімат;
-
Висока вологість повітря;
-
Велика кількість туманів;
-
Склад грунту
Всі зазначені фактори створюють оптимальне середовище для виробництва сортів з унікальними характеристиками - вони відрізняються більш високою ферментацією, ніж материкові китайські. Відсутність штучних ароматизаторів при легкому квітковому присмак і аромат, а в яких відчуваються медові ноти, дозволяють в повній мірі насолодитися чаюванням навіть самому вимогливому гурману.
Чому він такий дорогий
Оскільки попит на тайванський елітний чай хоч і невисокий, але все одно поступово підвищується, зростає кількість його підробок. Для того, щоб не помилитися при виборі сорту, варто запам'ятати: будь-який справжній тайванський улун не може коштує дешево.
-
Освіта ціни на острові Тайвань проводиться з урахуванням кількох факторів:
-
Репутації чайного господарства
-
Кількості зібраного листа;
-
Висоти плантації зростання;
-
Місцевості, де знаходиться плантація;
-
Погодних умов вирощування;
-
Року врожаю.
Також підвищує вартість і оригінальна упаковка, яка дозволяє зберегти всі властивості чаю незмінними під час перевезення і подальшого зберігання. При цьому покупець отримує якісні елітні сорти чаю, що розкривають всю свою пишність в декількох протоках. У магазині «Genuintea» ви можете придбати тайваньські улуни без необґрунтованих націнок, адже ми здійснюємо поставки безпосередньо з острова.