Зелений чай

    Зелений чай це — напій, який готується шляхом заварювання гарячою водою сухого чайного листя, молодих пагонів (флеші) чайного куща або дерева (camelia sinensis).

    Всі зелені чаї після збору врожаю, листя не проходять ферментацію (по суті є окисленням), а відразу піддаються сушці або аерації (витягу вологи з листа). Завдяки цьому в зеленому чаї залишається максимальну кількість корисних речовин: мінералів і вітамінів.

    Всі інші види чаю: чорний, червоний, улун — були винайдені або отримані після зеленого. Отже, саме з Зеленого чаю почалася історія найвідомішого у світі напою.

Особливості виробництва і різновиди зеленого чаю.

    У виробництві зеленого чаю можна підкреслити декілька важливих моментів.

    Однією з особливостей для зеленого чаю є процес обробки листів. Скручування листа є неодмінною частиною обробки, від цього залежить його смак.

Види скручування чайного листа:

  • Скручені продольно (природної сушки);
  • Скручені сферично;
  • Плоскі (згладжені уздовж аркуша).

Другим важливим моментом є місце зростання чаю — рівнини та гірські масиви. Більш преміальні зелений чай ростуть на гірських масивах, так як:

  • Світло — на рівнинних плантаціях за часто доводиться затемнювати високими деревами, а в гірській місцевості це часто виконують тумани, що додатково дає необхідну вологість повітря;
  • Грунт — гірській місцевості. Грунт тут не однорідна, що дає хороший дренажний ефект і не дозволяє за стоюватися воді;
  • Як правило, грунт в горах більш багатий мінералами ніж на рівнинах.

Позитивний вплив зеленого чаю.

    З розвитком науки та медицини ще в стародавньому Китаї зелений чай був внесений до списку лікарських рослин. Чаєм лікували безліч хвороб і розладів в організмі. Зелений чай визнали найкращим бадьорить напоєм, який перевершив навіть кави. По суті в 100 грамах сухого чаю знаходиться більше кофеїну ніж в 100 грамах меленого смаженої кави.

    Після масової популярності лікувальних властивостей і збільшення його виробництва, зелений чай стає повсякденним напоєм для всіх верств населення.

    Вгамовуючи властивості чаю від спеки - прискорюють популярність зеленого чаю. Жаркі країни Азії, Індії та Африки масово використовують його більше ніж інші напої.

    Важливо: вся користь зеленого чаю може бути тільки у свіжому чайному листі. Звертайте увагу на дату збору врожаю.

Як правильно заварювати зелений чай.

    Традиційно зелений чай повинен бути заварений в глиняному посуді. Чайник з глини — це найкраще що підходить для зеленого чаю. Чай зберігає максимально корисні властивості, аромат і смак.

    Також, хорошим матеріалом для чайника вважаються: фарфор, кераміка і скло. Зелений чай заварюється в них так само добре. Важливо відзначити, що необхідно стежити за чистотою і температурою води. Ідеальною температурою вважається 0-85°C.

    Через те, що зелений чай неферментований, він не вимагає високих температур води (більше ніж 85°C) для заварювання, крім цього його корисні властивості зберігаються максимально. Висока температура (вище 85°C) знижує активність корисних речовин, що знаходяться в листі зеленого чаю.

Існує два види заварювання чаю:

  1. Метод протоки — в чайник засипають 2\3 від обсягу чайника, сухого зеленого чаю (6 грамів чаю на 100 мл. Води). Заливають водою 80°C Через 30-40 секунд зливають воду. Кожне наступне заварювання збільшують на 10 секунд з кожною протокою.
  2. Метод настоювання — приблизно 3-5 грам заварки на 500-мл. води, температурою 80°C Такий варіант називається ЄВРОПЕЙСЬКИМ. Заварюють чай 3-5 хв. Доливати можна 1-2 рази по 250-мл. теплої води.

    Перший спосіб заварки вибирають цінителі зеленого чаю, бо він відображає всю історію і дух чайної світової епохи.

    Для пиття використовуйте піали та чашки з широкою верхньою частиною, для більшого розкриття аромату і смаку чаю.

    І найголовніше — заварений чай повинен бути смачним і подобається Вам. Після 5-7 хвилин заварювання — чай ​​не повинен гірчити. Насиченість чайного листа визначається за кількістю заварки — хороший чай в 6 грамах здатний заварювати до 1,2-л. якісного і смачного напою.

Як купити якісний зелений чай?

    Зелений чай буквально з моменту своєї появи був визнаний чи не панацеєю від усіх захворювань, адже кількість корисних речовин в ньому просто колосальне.

    Для того, щоб купити хороший, смачний і корисний зелений чай для цього купуйте його тільки у перевірених постачальників. Краще, якщо ця компанія є імпортером. Переконайтеся, що компанія, яка вам його продає повністю, володіє інформацією — де чай виріс, коли був зібраний, ким і як він оброблений. Бажано, щоб в імпортера не було посередників, а компанія сама купувала чай у виробників.

    При покупці чаю, зверніть увагу на його листя в сухому вигляді — вони не повинні кришитися при легкому стисненні. Свіжі чайне листя повинні бути ароматними. При заварюванні — листя чаю повинні бути рівними та цільними, без пошкоджень.

У нас ви зможете купити зелений чай найвищої якості, отримавши при цьому цілий ряд переваг:

  • Гарантія якості та справжності продукції;
  • Максимально комфортні умови придбання;
  • Можливість придбати додаткові аксесуари для чаювання.

    Також велика увага приділяється і зручності придбання — у нас ви зможете купити зелений чай відмінної якості буквально в лічені хвилини, а також отримати бажану покупку в будь-якій точці України в максимально стислі терміни.

Трав'яний збір з зеленим чаєм
175 грн.
Немає в наявності Модель: GT-003
    Збір трав з зеленим чаєм — незвичайний настій, який в будь-якому випадку заслуговує на увагу. Здавалося б, трав'яний чай варто далеко осторонь від звичних багатьом традиційних напоїв, але тут все не так однозначно. Незвичайн..
Зелений чай Бао Чжун — Пушонг
175 грн.
На складі Модель: GT-001
    «Бао Чжун» чай, який поєднує в собі характеристики традиційного зеленого чаю і всі класичні властивості улуна. Така особливість купажу досягається завдяки вмілому поєднанню чайними майстрами слабкою ферментації і особливого ..
Улун Нефритовий — Цуй Юй У Лун
115 грн.
На складі Модель: GT-014
    Ексклюзивний чай унікальний у всьому, починаючи з методики збору листя і закінчуючи способом ферментації. Саме до цієї категорії можна віднести відмінний тайванський чай «Нефритовий», відомий також як Цуй Юй улун. Головна ос..
Зелений чай з жасмином — Моли Люй Ча
175 грн.
На складі Модель: GT-002
    Смачний зелений чай — одне з найбільш значущих надбань в колекції будь-якого чайного гурмана або просто цінителя цього напою з багатовіковою історією. Якщо ж доповнити і так відмінний смак ще однією цікавою складовою, то сма..
Показано з 1 по 4 із 4 (всього 1 сторінок)