Пуер

    Чай Пуер, один з найвідоміших чаїв в Азії. Його назва походить з китайської провінції Юньнань і названий на честь невеликого ринкового містечка, в якому він вперше з'явився.

    На відміну від усіх чаїв - Пуер піддається пост ферментації, що означає, що чайне листя, після того, як вони були висушені і скручені, потім проходять процес мікробної ферментації. Цей процес відрізняється від ферментації, яку використовують при виробництві улунов і зелених чаїв. Він дозволяє чаю не тільки поліпшуватися з віком, як хороше вино, а й багато пуери можуть зберігати свою "чайну свіжість" протягом довгих років./

    Чай пуер може бути у вигляді пресованого млинця або цегли, а так само в розсипному вигляді. Останнім часом на ринку з'являються невеликі пресовані брикети по 10 гр для зручності заварювання. Але, класичною формою вважається "Блін" вагою 357 грам в готовому вигляді.

Оригінальність і смак Пуер

    Чай пуер виготовляється з більших листя camelia sinensis (камелії китайської), дуже старих дерев зі зрілими листям, вік яких, як кажуть, може обчислюватися від 500 до 1000 років. Ці дерева зазвичай вирощують в регіонах з помірним кліматом. Як правило, листя можна збирати круглий рік, але найкращим часом для збору врожаю - вважається середина весни.

    Різні умови і фактори навколишнього середовища можуть впливати на смакове різноманітність пуеру. Завдяки своїм унікальним смакам пуер завойовує велику кількість любителів. Чай, який може бути рівним, фруктовим, торф'яним, трав'яним, мускусним, трав'яним і землистим, створює багаті враження.

Пуер і його історія.

    Витоки чаю пуер, починаються з провінції Юньнань, південь Китаю, часів династії Хань (25-220 рр. Н. Е.). Торгівля чаєм пуер почалася за часів династії Тан, розвивалася і стала дуже популярна за часів династії Мін. І максимальну популярність завоював за часів династії Цин, так як став Імператорським. Чай вирощували і виготовляли спеціально для двору імператора.

    Зростаючий попит на чай, змусив виробників чаю придумувати нові способи збереження його. Щоб можна було б легко транспортувати і який не псувався б в довгих поїздках. Після чергової поставки партії чаю було виявлено, що завдяки ферментації листя, яке проходило при тривалому переході каравану, чай не тільки залишається свіжим, а й поліпшується з віком.

    Чай перевозили на мулах і конях в довгих каравани за встановленими маршрутами, які стали відомі як Дороги чайних коней. Торговці обмінювали чай на ринках округу Пуер, провінції Юньнань, а потім наймали каравани, щоб відвезти чай назад до себе додому. Це займало багато часу. Іноді торгові каравани були в дорозі на поточний рік і більше.

    Незабаром люди виявили, що пуер також допомагає травленню, містить інші поживні речовини в їх раціоні, і, оскільки він був настільки доступним, він швидко ставав популярним напоєм. Так попит на пуер став стрімко зростати і його стало не вистачати. З цього моменту цінність його зростає стрімко вгору. Чай пуер став потужним інструментом обміну між подорожуючими купцями, його використовують як "інвестиції", пропонують як придане в спадок. Навіть сьогодні для пуерів існують певні біржі - щоб купити "унікальний" пуер, який з віком стає дорожче.

Як виготовляють чай Шу Пуер

    Існує два види чаю пуер, які класифікують за способом приготування чаю: зелений "сирий" (шен) і чорний "зрілий" (шу). Це пов'язано з використанням чайного листа зеленого (з природною ферментацією) або чорного (штучною ферментацію).

    Виробництво Шен пуерів. При переробці листя, складають в купу, як компостну купу, дозволяючи бактеріям ферментувати. Це найважливіший етап процесу, який називається «Wo Dui» (вологий слід). Ключовий момент у виробництві пуерів, коли починає розвиватися характер і смак чаю. Потім листя частково "ліплять" (потік гарячого повітря), щоб зупинити активність ферментів, злегка скручують і замішують. Після цього листя залишають сушитися в умовах «сухого зберігання» з достатньою вологістю, щоб чай повільно окислюється протягом часу. У цей момент чай відразу пресують в млинці або цеглини і залишають в такому вигляді для упаковки. Для упаковки використовують рисовий папір.

    Виробництво Шу пуерів. Для отримання Шу пуерів використовують ту ж саму технологію, що і при Шен, але листя використовують вже пройшли ферментацію методом "Штучного старіння". Даний метод був розроблений на початку 1970-х років на чайній фабриці Юньнань Куньмін, щоб прискорити процес виробництва і задовольнити зростаючий попит на пуер. При приготуванні чайне листя збирають і сушать, а потім змішують зі спеціальною бактеріальною культурою, яка створена для реплікації (розмноження) бактерій для природного бродіння. Потім пуер залишають для повного окислення протягом 40 днів в гарячій і вологому середовищі перед "обжаркою", створюючи темний землистий колір.

    Крім різновиди Шен і Шу пуерів - ще можна розділити на пресовані і розсипні чаї. Для розсипних пуерів використовують ту ж саму технологію, тільки листя не пресують.

Смакові якості Пуер Шу

    Шен і Шу Пуери відрізняються принципово. Як в сухому вигляді, так і в завареному. Шен Пуер має яскраво вираженим «фруктовим», трохи солодкуватим, насиченим ароматом. Шу Пуер має аромат важким, землистим, часто в ньому можна вловити нотки диму.

    Аромат риби - поганий пуер, порушена технологія. У Шен пуер землистий аромат з часом йде. При заварюванні - хороший пуер як напій повинен пахнути чорносливом, легким ароматом землистий, сухофруктів іноді навіть горіхами ... При протоці заварки до 10 разів аромат і смак змінюється.

    Смак пуеру - це відображення якості сировини, правильності технології виробництва і відносини чайного майстра до своєї справи, продукту.

    Смаки цих двох видів Пуер теж відрізняються досить сильно. Шен Пуер володіє смаком, в якому присутня фруктова кислинка і трохи солодкого присмаку. Якщо Шен Пуер перетримати при заварці, то він почне відчутно гірчити. З віком аромат і смак Шен пуерів може змінюватись.

    Смак Шу Пуер важче, але м'якше. Він не кислий і не гірчить, в ньому зовсім немає солодощі. Але, йому характерний смак шоколаду

Корисні властивості Шу Пуер

Завдяки своїм складом чай благотворно впливає на весь організм:

  • Тонізує, зміцнює стінки судин, знижує ризик інсультів, інфарктів і тромбозів;
  • Покращує роботу шлунково-кишкового тракту, на відміну від традиційних чаїв, пуер активно покращує роботу самого кишечника, прискорює засвоєння жирів;
  • Виводить з організму токсини, вільні радикали.

    Шу пуер знижує рівень холестерину в крові. У ньому багато галової кислоти, яка уповільнює біосинтез холестерину і жирних кислот. Він багатий вітаміном Е. Вміст вітаміну Е.

    Шен містить в 2 рази більше поліфенолів і флавоноїдів, тому краще захищає від вільних радикалів. Він має більш високу антиоксидантну активність, ніж Шу.

Процес заварки

    Пуер найчастіше заварюють або в глиняному чайнику з ісинської глини, або в чайній піалі - гайвань. Додайте в чайний посуд приблизно 1 столову ложку чайного листя (10 грам) в воду 150 мл. води і «розбудіть» їх, швидко обполоснути гарячою водою з температурою близько 95 ° С. Потім злити воду і знову заварити.

    Пуер заварюється в стилі гунфу, що означає, що чайне листя занурюються в гарячу воду тільки на короткий час, перш ніж чай переливається в іншу ємність. Кращі чаї пуер можна наполягати до 10-12 разів, перш ніж вони почнуть втрачати смак. Чай пуер найкраще пити сьорбаючи. Це дозволяє контактувати з повітрям, що активує його смакові якості.

    Заварка пуеру в сифоні. Даний процес заварки унікальний його "бурлінням" насиченням настою киснем, що покращує його смакові і ароматні властивості. Так як Пуери вимагають більш високої температури для заварювання і часу витримки в заварнику - для цих цілей ідеально підходить чайний сифон. Під час заварювання підігрівається води, яка не кипить і її температура 93-96 градусів. Крім цього, тривалість заварки Пуер регулюється самостійно і візуально. Щільність і швидкість заварювання можна плавно регулювати величиною полум'я пальника. Використовуючи сифон - дотримуйтесь інструкцій.

Де купити Шу Пуер в Україні?

    Купити якісний пуер в Україні досить не просто. Купуйте тільки у перевірених продавців і імпортерів пуеру. Якість пуеру візуально можуть тільки досвідчені чайні майстри.

  • Ми поставляємо пуери від відомих китайських фабрик;
  • Всі чаї супроводжуються спеціальними сертифікатами, які вкладені в кожен млинець або цегла;
  • Зберігання Пуер - Тайванське, дотриманням всіх норм для тривалого зберігання;
  • Купити Пуер можна в нашому магазині, попередньо замовивши пробник. Це важлива процедура для покупки;
  • Колекція пуер в нашому магазині постійно оновлюється.
Шу пуер фірмовий брикет — CNNP # 7581 2012 р.
700 грн.
Немає в наявності Модель: GP-046
    Пуери вже не перше століття вважаються своєрідною візитною карткою Китаю. Різноманітні смаки, численні рецептури і самі незвичайні способи упаковки — все це стало невід'ємною частиною цього улюбленого китайцями сорти. Оригін..
Шен пуер зі старих дерев Бан Чжан — CNNP 2014 р.
1 400 грн.
На складі Модель: GP-041
   У переважній більшості випадків рівень вартості того чи іншого сорту чаю багато в чому залежить від специфіки його вирощування або інших супутніх чинників, які збільшують його цінність. Досить яскраве тому свідчення - шен пуер зі стари..
Шен пуер 2014 р зі старих дерев Біндао
2 130 грн.
На складі Модель: GP-038
(2014 Iceland Ancient Tree Tea Natural Material Yunnan Green Pu-erh Tea Cake)    У чайному районі Менхай користується популярністю один вислів: «Найкраще для короля, а легке і за що треба боротися, для інших».   &nb..
Шу пуер Червона печатка — CNNP 2008 р.
850 грн.
Немає в наявності Модель: GP-045
    Як пуер вважається ключовим моментом у всьому списку чайних сортів китайського походження, так і компанія CNNP вважається певним еталоном компанії, яка займається його виробництвом. Незважаючи на свої злети і падіння, саме з..
Шу пуер Червона печатка — CNNP # 7262 2007 р.
1 550 грн.
Немає в наявності Модель: GP-044
    Китайська класифікація свідчить, що існує всього два види пуеру — шен і шу. Один можна умовно назвати зеленим, а другий — чорним. На цьому все, винятків більше не буває і ні про які інші сортах мови йти не може. Зовсім інша ..
Шу пуер  Золота нагорода Гунтін — Золоті нирки 2012 р.
1 848 грн.
На складі Модель: GP-043
2012 Year Gold Award Yunnan Gongting Golden Buds Pu'er Tea Ripe Cake Фабрика виробник:Завод Чунь Хай (春海) в місті Мен Хай (勐海);; Рік виготовлення: 2012; Тип: Шу пуер ; Місце виробництва:Китай, провінція Юньнань, Менхайскій повіт, Ра..
Шен пуер Зелена печатка — CNNP 7542 2007 г.
1 659 грн.
На складі Модель: GP-040
2007 CNNP №7542 Green Mark Pu-erh Tea Cake     Знаменитий рецепт 7542 для багатьох знавців став класичним і серед Пуерні колекціонерів не потребує представлення. Для виготовлення даного шен пуеру використовувалися високоякісні чайне ли..
Шен пуер 2014 р зі старих дерев Буланшань
1 884 грн.
На складі Модель: GP-039
2014 Brown Ancient Tree Green Puerh Tea Cake     В горах Буланшань (Сишуанбаньна, повіт Менхай, провінція Юньнань), високо над рівнем моря, 1600 осіб проводять суворий відбір найкращих чайного листя. У виробництві використову..
Шен пуер 2000 р — Фенгхуан Фенікс Тоу Ча
1 225 грн.
На складі Модель: GP-037
(2000 Fenghuang Phoenix TuoCha)     Класичний Шен пуер 2000 р Точа Фенікс компанії «Туліна» — це відібраний крупнолистовой чай вищої якості з провінції Юньнань, складений в поєднанні з дикоростучих..
Шен Пуер  зі старих дерев Іу — CNNP 2007 р.
1 700 грн.
Немає в наявності Модель: GP-042
    Чим старше чайне дерево, тим цікавіше смак чаю, створеного з його листя.. Особливо це стосується оригінальних китайських пуерів, які і так відрізняються неабияким смаком, а в подібних умовах і зовсім перетворюються на справжні шедеври..
Розсипний Палацовий Шу Пуер 1997 р.
285 грн.
На складі Модель: GT-004
    Легендарний і всесвітньо відомий сорт китайського чаю Пуер — один з найбільш неоднозначних продуктів, які тільки можна зустріти. Деякі гурмани захоплюються ним, інші вважають позбавленим смаку і навіть огидним. Однозна..
Показано з 1 по 11 із 11 (всього 1 сторінок)