Синій чай «АНЧАН»


  • 27 березня 2021 15:04:16
  • Переглядів: 3049

Синій чай (Анчан) - метеликові горошини.

    Трав'яний напій синього кольору, батьківщина якого є Королівство Таїланду, був відкритий більше 500 років тому і є народним «Синім чаєм» для Тайців.

    Даний чай - це екзотичний напій. Його готують шляхом заварювання з квіток клітор трійчастого з сімейства бобових. Крім основної назви ця квітка має і інші поетичні назви - «Тайська орхідея» або «метеликові горошини». На місцевому тайському діалекті чай звучить як «Анчан».

    Тайська трав'яниста ліана цвіте круглий рік. Бутони яскраво - синього кольору і саме вони служать основною сировиною для фарбування напою. Крім усього, квіти Тайської орхідеї використовують в харчовій промисловості як натуральний барвник.

    В кінці 80-х років минуло століття Анчан чай, як напій широко поширюється по всьому світу. Його екзотичний вид і корисні властивості приносять йому славу у чайних гурманів і шукачів чогось нового.

    Що корисного знаходиться в бутонах?

    Ось короткий перелік:

  • Вітаміни групи В (В1, В2, В12 і т.д.)
  • Аскорбінова кислота (вітамін С)
  • Вітаміни групи D і Е
  • Залізо, магній, марганець, калій, фосфор, кальцій.
  •     Ці вітаміни і мікроелементи створюють сприятливу дію на організм людини. Основне його призначення - заспокоює нерви і нормалізує роботу серцево-судинної системи.

        На відміну від чистого чай з бутонів - наші Тайванські партнери підібрали відповідний купаж - складається з Тайванської чаю «Бао Джун» (зелений чай) і лемонграсу. Поєднання листя чаю, квітки ліани і трави Лемонніка - створили неповторний смак напою, наситивши його додатковими мікроелементами і вітамінами, набагато розширивши його корисні властивості.

        У цій трав'янистої ліани колір листя зберігається круглий рік, її довжина може становити більше трьох метрів. Найбільш примітні у рослини великі (5-6 сантиметрів в діаметрі) бутони яскравого синього кольору. Саме вони і служать сировиною для знаменитого цілющого чаю.

        Чай Анчан виглядає вкрай незвично. Побачивши його вперше, людина може не повірити, що перед ним традиційний тайський напій, настільки незвичайний колір настою: насичений синій, як у квітки, з якого його готують.

        Жителі Таїланду іменують напій «nam dok anchan». У продажу його можна зустріти під маркою Butterfly Pea Tea (синій чай з метеликового горошку).

    Тайський чай - Анчан, один з найпопулярніших чаїв в Азії.

        Після багатьох років його споживання - визначилися основні корисні його властивості, а останнім часом були підтверджені і медичними дослідженнями.

        У його склад входить багато заліза, марганець, фосфор, вітаміни B, Е, D, K, велика кількість з'єднань поліфенолів. Головною особливістю чаю є те, що напій покращує зір, оскільки він добре очищає судини, в тому числі судини очей. Це відбувається завдяки тому, що чай значно покращує кровообіг очного дна.

        Синій чай позитивно впливає на стан очей при таких захворюваннях:

  • глаукома,
  • катаракта,
  • хвороба Альцгеймера,
  • цукровий діабет.
  •     Даний продукт дуже добре заспокоює нерви, має розслаблюючу дію, тому його часто використовують в якості натурального антидепресанту.

        Анчан чай благотворно впливає на організм:

  • прискорює обмін речовин,
  • знижує тиск,
  • покращує кровообіг,
  • має загальнозміцнювальну дію кровоносних судин і організму в цілому
  •     З'єднання поліфенолів в синьому чаї допомагають розщеплювати жири і виводять їх з організму, тому його буде корисно вживати під час схуднення.

        Напій позитивно діє на стан шкіри і нігтів, сприяє швидкому росту волосся.

        З урахуванням додавання тайванського улуна наш чай значно розширив корисні властивості на організм. Всі характеристики для зеленого чаю і його позитивного впливу на організм добре поєднуються в купажі з гарною квіткою. Крім цього, купаж сформував оригінальний смак і незабутню гру кольору: на початку заварювання напій стає яскраво блакитним, потім переходить в синій колір і після деякого часу, завдяки улун - чай ​​стає бірюзовим. А якщо додати кілька крапель лимона - чай ​​забарвиться в яскраво фіолетовий колір.

        Приємного чаювання.