Блог Gtea


Холодний чай чудово освіжає навіть в дуже жарку погоду. Влітку людині доводиться вживати чимала кількість рідини для заповнення водного запасу організму. І немає нічого приємнішого, ніж замінити звичайну воду ароматним і смачним холодним чаєм...........

  ЧИТАТИ
  • 03 липня 2021 01:11:00
  • Переглядів: 1876
  • Категорія: Блог

    Якісні тайванські улуни взагалі кардинально відрізняються від звичних нам чорного і зеленого варіантів, перебуваючи приблизно посередині. Улунам вдалося зберегти в собі максимальну кількість корисних речовин, мінералів і мікроелементів, необхідних організму людини, який піддає себе сильному фізичному зносу.

  ЧИТАТИ
  • 11 червня 2021 15:18:05
  • Переглядів: 2507
  • Категорія: Блог

У Китаї дуже популярним є чай Пуер. Його не повторний смак - дуже відрізняє його від своїх братів. Аромат чорносливу, копчених фруктів, дерев і ще з земельним відтінком плюс унікальні корисні властивості - все це сформувало великий попит на чай Пуер. Класичний чай виробляється на півдні Китаю, в провінції Юн Ань.

  ЧИТАТИ
  • 21 травня 2021 12:59:07
  • Переглядів: 1338
  • Категорія: Блог

    Всім відомо, що Пуер - чай ​​китайського походження, а більш просунуті чайні гурмани навіть знають про провінції Юньнань і місті Пуер, де він з'явився, і в честь якого чай власне і був так названий. Достовірних подробиць про те, як саме він з'явився, на даний момент немає, але якщо виходити з технології його виробництва, то можна припустити, що його винахід - чистісінька випадковість.

  ЧИТАТИ
  • 27 квітня 2021 21:10:28
  • Переглядів: 3360
  • Категорія: Блог

    Улун або оолонг дивовижний за своїми характеристиками чай. Він відноситься до Напівферментованих, тому поєднує в собі терпкість чорного і ніжність зеленого. Завдяки красивому темно-нефритовому кольору чайних листків, напій відносять до бірюзових чаїв........

  ЧИТАТИ
  • 27 березня 2021 16:00:10
  • Переглядів: 2934
  • Категорія: Блог

    Тайванські Улуни міцно утримують світове лідерство в чайній індустрії. Про перевагу ми дуже багато писали в попередніх статтях. Але серед улулнов на Тайвані можна так само виділити Улун Бао Чжун, який росте в горах Вень Шань, не далеко від столиці, Тайбея, на півночі острова Тайвань..........

  ЧИТАТИ
  • 27 березня 2021 15:51:46
  • Переглядів: 1660
  • Категорія: Блог

Синій чай - це екзотичний напій. Його готують шляхом заварювання з квіток кліторія трійчастого з сімейства бобових. Крім основної назви ця квітка має і інші поетичні назви - «Тайська орхідея» або «метеликовий горошок». На місцевому тайському діалекті чай звучить як «Анчан»........

  ЧИТАТИ
  • 27 березня 2021 15:04:16
  • Переглядів: 3049
  • Категорія: Блог

    Нейромедіатор GABA (ГАМК, гамма-аміномасляна кислота) - це така речовина, завдяки якій у в нервовій системі людини відбувається зв'язок між клітинами. Від однієї нервової клітини до іншої передаються сигнали. Сигнали ці як правило заспокійливі, що знімають тривогу з нервових клітин, які дозволяють мозку спокійно відпочивати, а організму отримувати міцний і спокійний сон.........

  ЧИТАТИ
  • 27 березня 2021 12:19:34
  • Переглядів: 3875
  • Категорія: Блог

    Вернемся до «истокам» - чай ​​- це напої, що отримуються за допомогою заварювання, листя з рослин - яке носить ім'я «camellia sinensis». Після созревания листя збирають і проводять обробку для досягнення різних смакових особливостей. Все, що отримуємо від одного «зеленого листа», що знаходиться на вершині стебля - «ФЛЕШ». Так як чай - це продукт із рослин, що важливо знати.......

  ЧИТАТИ
  • 27 березня 2021 02:12:17
  • Переглядів: 2014
  • Категорія: Блог

    Перші ароматизовані чаї з'явилися відносно не давно. Якщо чай був підготовлений більш ніж 5000 років тому, він був отриманий випадково. Перший настоящий ароматизований чай був відкритий в Англії. Перша країна в Європі, яка починає заводити його з Кітаї. Таким чином, доставка чаю займає достатньо часу........

  ЧИТАТИ
  • 27 березня 2021 01:43:16
  • Переглядів: 7768
  • Категорія: Блог

    Про острів Тайвань, як про унікальну території, для вирощування багатьох сільськогосподарських культур, написано досить багато текстів і блогів. До основних переваг відносяться: Острів вулканічного походження (відмінна грунт, багата мінерами і корисними речовинами), ідеальні кліматичні умови (тропічний і субтропічний клімат), роза вітрів, гірські масиви.........

  ЧИТАТИ
  • 26 березня 2021 19:09:30
  • Переглядів: 2832
  • Категорія: Блог

    Цілком природно, що нас як споживачів чаю, цікавить перш за все питання про тих хімічних речовинах, які містяться в чайному розчині. Адже саме розчинна частина чаю надходить в організм людини. На них ми і зупинимося більш детально!.........

  ЧИТАТИ
  • 26 березня 2021 15:37:21
  • Переглядів: 29496
  • Категорія: Блог

    Китайське мистецтво чаювання вимагає спеціального посуду і пристосувань, певного настрою, часу і опанування основ медитації. Чай потрібно пити правильно! Тоді і корисні властивості у нього зберігаються, а в деяких випадках ще й збільшуються в кілька разів, і смак стає справжнім. Не варто економити на посуді для чаю. Справжній китайський чай слід пити з якісної посуду..........

  ЧИТАТИ
  • 26 березня 2021 02:11:28
  • Переглядів: 3099
  • Категорія: Блог

    «Як вибрати скляний чайник? » — подібні питання задають собі ті любителі вишуканого напою, які бажають надати чайної церемонії естетичності, і не дарма. Посуд зі скла дозволяє побачити всі зміни, які відбуваються з листом під час заварювання, своїми очима, а це воістину захоплююче видовище...........

  ЧИТАТИ
  • 26 березня 2021 02:06:30
  • Переглядів: 1418
  • Категорія: Блог

Після Першої світової війни популярність сифонів зійшла нанівець, але не в усьому світі. Якимось дивом острівцем любові до сифонів залишилася Японія, там люблять все сміливе і незвичайне. А через Японію до кінця ХХ століття сифони потрапили і на Тайвань. Але навіть при запуску виробництва сифонів, великої популярності вони не домоглися, тому що спочатку сифони використовували для заварки кави........

  ЧИТАТИ
  • 26 березня 2021 01:45:18
  • Переглядів: 1090
  • Категорія: Блог

Робота водія напружений і дуже важка праця, який вимагає серйозної концентрації, зосередженості і швидкої реакції. При всій своїй монотонності зберегти увагу на дорозі при кожному наступному подолану кілометрі стає все складніше і складніше. Організм вимагає відпочинку, очі втомлюються і концентрація прагне до нуля...........

  ЧИТАТИ
  • 21 березня 2021 16:15:34
  • Переглядів: 1576
  • Категорія: Блог

Піднебесна завжди славилася своїм особливим ставленням до чайної церемонії в цій країні вона займає культове місце. При заварюванні напоїв велика увага приділяється кожному етапу дотримуючись всіх необхідних правил, що мають свої корені в глибину століть..........

  ЧИТАТИ
  • 21 березня 2021 15:07:20
  • Переглядів: 2036
  • Категорія: Блог

    Так уже повелося, що найчастіше у вітчизняних (і не тільки) ресторанах чаю відводиться досить скромна роль - чи то компаньйона десерту, то чи взагалі скромного попутника тих, кому не можна пити алкоголь. Але як показує практика - чай ​​другий за популярністю в світі напій...........

  ЧИТАТИ
  • 05 червня 2018 14:25:33
  • Переглядів: 2649
  • Категорія: Блог

Незважаючи на той факт, що зелений чай вважається загальновизнаним джерелом корисних речовин для організму, проте існують причини, за якими не рекомендують його використання. Слід врахувати, що це стосується ситуацій, коли вживання цього гарячого напою перевищує рамки розумного...........

  ЧИТАТИ
  • 24 грудня 2017 17:36:13
  • Переглядів: 1341
  • Категорія: Блог

У Китаї чай займає особливе місце. Тут сформувалося своє власне, в деякому сенсі філософське ставлення до напою, яке допомагає повністю насолодитися не тільки смаком і ароматом, але і самою атмосферою чаювання...........

  ЧИТАТИ
  • 02 червня 2017 08:22:49
  • Переглядів: 2398
  • Категорія: Блог
  • Сортування за: