Про етикеті у ресторанної подачі чаю?


  • 05 червня 2018 14:25:33
  • Переглядів: 2651

Давайте поговоримо про те, що таке чайний етикет в ресторані.

    Так уже повелося, що найчастіше у вітчизняних (і не тільки) ресторанах чаю відводиться досить скромна роль - чи то компаньйона десерту, то чи взагалі скромного попутника тих, кому не можна пити алкоголь. Але як показує практика - чай ​​другий за популярністю в світі напій. Його гастрономічна і ситуаційна універсальність - причина того, що він завжди і всюди доречний до споживання. Так що ставлення до чаю не тільки може, а й повинна бути гідно його тисячолітньої історії.

    Легко привести аналоги поганого підходу до подачі чаю в ресторані - це безліч варіацій, починаючи від наявності безликих чорного і зеленого чаю, закінчуючи божевільними варіаціями фруктових міксів, походження яких навіть для багатьох професіоналів індустрії залишається загадкою. Але все ж краще розповімо про те, якою має бути подача чаю в закладі, цінуючи своїх гостей.

  • По-перше - чай ​​в меню. Запис в меню чай в асортименті - анахронізм того часу, коли у нас в країні не було ресторанної культури. Адже Ви не зустрічається кави в асортименті або вино біле / вино червоне в меню? Тому, якщо Ви схиляєтеся до замовлення чаю, Ви повинні мати можливість вибрати його по меню, або за окремою чайній карті. Тим більше, що зазвичай ресторану досить 7-10 позицій чаю, щоб задовольнити основні потреби клієнтів.
  • По-друге - асортимент чаю. При коректному підході в асортименті чаю є як класичні, так і унікальні чайні позиції, щоб мати можливість здивувати Вас. Наявність класичних темних чаїв - Ассам, Чорний чай з цедрою бергамота і класичних світлих чаїв, таких як Зелений з жасмином і, наприклад, Нефритовий чай - обов'язковий атрибут хорошого ресторану або кафе. Ну а вибір фахівців, як і в алкогольній галузі, великий - це можуть бути і унікальні ароматизовані чаї, так і чисті чаї з натуральними ароматами - Тегуаньінь, Пуер або Рубіновий чай. Чаї від перевірених постачальників супроводжуються короткими смаковими анотаціями, крім того, офіціант може порекомендувати певний чай під конкретну страву. Такий підхід - не просте вигадка, а показник професіоналізму людей, що працюють в закладі.
  • По-третє - подача чаю. Не варто в черговий раз нагадувати, що посуд для чаювання повинна бути спеціальної (скляній) і чистою. Невелика тонкість криється в іншому аспекті подачі. Зазвичай чаї, які подаються завареними в спеціальному пакеті - це чаї невисокої якості, з пошкодженим листом, яку немає необхідності розкритися в заварнику. Якщо ж Вам подали чайник, в якому вільно заварюється чай - велика ймовірність того, що Ви замовили якісний чай - в такому випадку чайний лист має можливість повністю розкритися і зробити Ваше чаювання повноцінним за смаком.

    Вимагайте трепетного ставлення до Вас у всіх аспектах походу в ресторан - адже Ви платите персоналу гроші, а значить і Вам вибирати, що і як буде подаватися до Вашого столу.

 
Залишити відгук  ↓
 
Відгуків ще не було.