Що треба знати про зелений чай


  • 24 грудня 2017 17:36:13
  • Переглядів: 1357

   Незважаючи на той факт, що зелений чай вважається загальновизнаним джерелом корисних речовин для організму, проте існують причини, за якими не рекомендують його використання. Слід врахувати, що це стосується ситуацій, коли вживання цього гарячого напою перевищує рамки розумного. Коротенько протипоказання зеленого чаю виглядають наступним чином:

  • Вікові обмеження. Літнім людям регулярно пити зелений чай не рекомендується з огляду на те, що він негативно впливає на суглоби, погіршуючи їх міцність і навіть провокуючи подагру.
  • Проблеми зі шлунком. У зв'язку з тим, що настій зеленого чаю підвищує кислотність, пити його не варто людям, у яких є виразки, гастрит і інші проблеми подібного роду.
  • Також не радять вживати зелений чай тим, у кого є камені в нирках або інші захворювання цього органу.
  • Проблеми з нервовою системою. Якщо вас турбує безсоння, підвищений тиск або аритмія, зелений чай пити, вкрай не рекомендується. Обумовлено це тим, що кофеїн, що входить до його складу, служить досить агресивним збудливим засобом.
  • При підвищеній температурі зелений годину теж небажаний. Аналогічна ситуація і з жінками під час вагітності, а також періоду годування грудьми, оскільки зайвий кофеїн може нашкодити дитині.
  • У разі глаукоми такий чай не рекомендований для дітей віком до 12 років при захворюванні щитовидної залози зелений чай категорично протипоказаний. Аналогічна ситуація стосується випадків, коли людина страждає захворюваннями серця.

    Надмірно гарячий чай пити також не рекомендується, оскільки він може обпалити внутрішні органи. Примітний той факт, що там немає больових рецепторів і ви просто не відчуєте болю, хоча шкоди організму все ж буде завдано.

    Занадто міцний зелений чай може викликати головний біль.

    Не рекомендується вживати на порожній шлунок, оскільки від цього погіршується травлення, погіршує переробку організмом протеїну.

    Важливо знати, що зеленим чаєм не варто запивати ліки. Пов'язано це з тим, що настій прискорює метаболізм, тим самим знижуючи ефективність лікарських засобів.

    Найважливіше, що слід знати і враховувати при вживанні зеленого чаю - це його якість. Дешеві продукти часто не мають нічого спільного з оригінальним якісним товаром, а склад їх і зовсім не піддається аналізу.

    Незважаючи на те, що перелік протипоказань до вживання зеленого чаю виглядає досить велике, все насправді не так погано. Не дарма ж цей напій вважається цілющим, а будь-які ліки ефективні лише при правильному вживанні і без надмірного ентузіазму.

    За винятком рідкісних випадків, якісний зелений чай в помірних дозах можна вживати практично всім.

    Не варто також забувати про те, що він повинен бути дійсно якісним. Краще не пошкодувати грошей і купити дорогий продукт у перевіреного продавця, ніж користуватися низькоякісними підробками. Дотримуючись цих простих і зрозумілих порад, ви без проблем зможете насолоджуватися смаком і ароматом цього чудового дару природи без найменшої шкоди для здоров'я.

    Компанія пропонує високоякісну тайваньскую продукцію, яка відповідає найвищим світовим стандартам якості.

    Купити зелений чай за вигідною ціною з доставкою по Україні.

    Зелений чай від Genuintea володіє якісним перевагою:

  • він завжди натуральний, оскільки вирощується в чистому середовищі без застосування шкідливих хімікатів;
  • кожен лист відбирається відповідно високим стандартам якості;
  • вартість чаю завжди прийнятна, оскільки компанія поставляє їх безпосередньо з острова Тайвань, без залучення посередників.