30 грам - новий погляд на тайванські традиції


  • 21 березня 2021 15:07:20
  • Переглядів: 2059

    Чайні майстри на острові Тайвань досягли справді чудового смаку, який вражає цілою гамою оригінальних та неповторних відтінків. Важливим аспектом також вважається якість сировини, адже тільки з гарного заварювання можна отримати божественний напій. Саме тому традиційно склалися правила фасування, завдяки яким властивості чайного листа залишаються незмінними протягом терміну зберігання.


Від правильно упакованого чайного листа до високої якості напою.

Для улунів та зелених зі сферичним скручуванням:

     Сферична скручування - це не тільки спосіб приготування чаю, але і найкращий варіант для його зберігання. Такий вид скручування дозволяє зручно і довго зберігати чай у вакуумному пакуванні. Невеликий об'ємний розмір дозволяє в маленькому вакуумному пакеті зберігати 30 г чаю.

Для чорних та зелених чаїв із поздовжнім скручуванням:

    Для тайванського чаю – найважливішою характеристикою якості чаю є цілісність листа. Як правило, всі чорні чаї мають поздовжнє скручування - і це ускладнює збереження самого листа. Але, тільки при цілому листі – при заварці чай вийде зі справжнім ароматом, смаком і найголовніше – трохи солодкуватим. При ламкості листя у заварці з'являється гіркота. Чим більше лист зламаний – тим сильніше буде виражена гіркота. Тому наш чорний чай упакований у достатньому об'ємному пакеті, який збереже лист цілим.

    Переваги 30-грамової упаковки не можна переоцінити саме така упаковка дозволяє досягти максимальної безпеки чайного листа досить простим способом. Заварка поміщається у вакуумний пакет, завдяки якому чай не піддається впливу зовнішніх факторів, здатних змінити його смакові та ароматичні характеристики пил, волога та прямі сонячні промені просто не потрапляють всередину. Крім того, після розкриття упаковки завдяки невеликій вазі чай заварюється та випивається досить швидко. Таким чином чай у пакеті не встигає за короткий час увібрати в себе сторонні запахи, а також засохнути під впливом повітря.

    30- грамове пакування оцінять і ті гурмани, які звикли до церемонії підходити з практичного погляду. Одна пачка містить рівно 10 порцій по 3 г кожна, відміряти які можна за допомогою звичайної чайної ложки. Таким чином, не потрібно витрачати багато часу на розрахунок необхідної кількості заварки підібрати його можна просто, виходячи з порцій на чайник для заварювання, а також індивідуальних переваг міцності та насиченості напою.

    Любителям нових смаків також сподобається фасування в 30 грам, вона дозволяє за досить короткий проміжок перепробувати досить велику кількість сортів, при цьому жоден з них не приїдається. Всі елітні чаї поставляються саме в такій упаковці, яку рекомендують і віддають перевагу в асоціації чайних господарств острова Тайвань, одна з найбільш статусних у світі та відома своїм педантичним ставленням до дотримання стандартів якості та контролем постачання.

    Додатковий фактор, який вплинув на ухвалення рішення – правильна упаковка. Додатково підкреслює елітарність чаю і є своєрідним знаком якості, підтверджуючи його оригінальність.